ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Milföy Hamurunda Elma

 

MALZEMELER
(6 adet)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 4.5 su bardağı un (500 g)
• 2.5 çay bardağı su (270 g)
• 1 tatlı kaşığı tuz (7 g)
• 2.5 yemek kaşığı şeker (50 g)
• 1 yemek kaşığı tereyağı (20 g)
Hamuru Açarken:
• 3/5 paket margarin (170 g)
Garnitür:
• 6 adet elma
• 40 g badem tozu veya fındık, fıstık tozu
• 6 yemek kaşığı tereyağı (120 g)
• 1 tutam tarçın
• 4 yemek kaşığı şeker (80 g)
• 2 adet yumurta sarısı

HAMURUN HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurun. Son olarak tereyağını ekleyerek, pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Üzerini bezle örtüp, buzdolabında 20 dk bekletin. 170 gram margarini (3/5 paket) plastik torbaya koyarak 30x30 cm genişliğinde açın. Hamuru 33x62 cm açın. Margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın. Üstünü örtün, buzdolabında 15 dk bekletin. Buzdolabından çıkarıp,merdaneyle 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayın. Üstünü örtüp tekrar buzdolabında 15 dk bekletin. Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 açın, bir ucunu hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın, diğer tarafı üzerine katlayın ve tekrar buzdolabında 15 dk bekletin.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuğunu soyun, çekirdek kısmını elmaları bölmeden oyun. Tereyağı, badem, tarçın, şekeri karıştırın. Elmaları yarım cm eninde dilimleyin. Her dilimin üzerine badem kremasını sürün ve birleştirip tekrar elma oluşturun. Hamuru merdane ile 3 cm kalınlığında büyük bir dikdörtgen olarak açın ve 6 kareye bölün. Her bir elmayı bir kareye koyun. Karelerin uçlarını tepede, yumurta sarısı sürerek birleştirin. Kenarları da aynı şekilde kapatın. Hamur parçalarıyla yaprak yapıp, süsleyin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 220 °C fırında 40 dk pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.
 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

harika ellerinize sağlık..

alleez - 01-04-2012 09:48
bunuda denıyecegım


hicran - 25-10-2011 03:08
MİLFÖYDE ELMA, ENGES FİKİR DOĞRUSU, AMA BENCE FINDIK BADEM TOZU KONMASA DA OLUR, MALUM, MALİYETİ ARTTIRIYOR.

fatuana - 10-09-2011 04:53
görüntü süper eminim tadıda süperdir

güliz - 28-08-2011 01:38
çok enfes olmuş .ellerinize sağlık .

nıluferdonmez - 05-08-2011 02:25
çok şık bir elma olmuş

nigar23 - 01-03-2011 05:03
hafif ve lezzetli

ecem65 - 09-02-2011 05:57
tek kelimeyle enfes bir tatlı

nigar23 - 12-01-2011 01:59
çok şık duruyor

ecem65 - 07-01-2011 05:43
görünüşü süper olmuş..

gülüm42 - 10-12-2010 06:24
gösterişli bir tatlı

nigar23 - 06-12-2010 03:00
yemekteyize yakışır bir tarif..

duygusal - 31-10-2010 12:57
görüntüde tadıda harika

nigar23 - 18-10-2010 10:03
hersey guzel oluyor milfoy hamuruyla birkac kere denemistim guzel olmustu

- 26-09-2010 09:59
milföyde herşeye yakışıyor.

duygusal - 22-09-2010 09:45
guzele benziyor zahmetli de degil

- 22-09-2010 12:41
DEĞİŞİK BİR TAT

asiye - 19-09-2010 12:32
milfoyle yapilan her sey cok guzel oluyor bu tarifte guzele benziyor olculerde fark olabiliyor tarifin genelini bozmadan ornegin elma sayisi degisebiliyor badem fistik vs istege gore ayarlaniyor

altintop - 30-08-2010 02:39
DEĞİŞİK BİŞEYMİŞ

ZEYNEPSU - 28-08-2010 08:41
görünüşü süpeeeeer


begonya - 26-08-2010 07:12
milföyü hazır kullansak olurmu acaba

emineburak - 26-08-2010 01:38
marifet bu işte.

duygusal - 25-08-2010 10:32
sunum çok iyi olmuş..

nigar23 - 12-08-2010 10:54
sık ve tatlı dıcek tek kelime bile yok...yani

esmossa - 11-08-2010 01:13
çok şık.

duygusal - 11-08-2010 11:56
cok tatlı bir sey

saniyekaradag - 09-08-2010 07:24
nefis görünüyooooo:)))


hasretmi - 07-08-2010 04:05
çok zahmetli uzun sürüyor hazır alsak daha kolay ve çabuk olur zaman kazanırız

catpat077 - 03-08-2010 01:55
ben bunu başarabilsem daha ne.

duygusal - 29-07-2010 02:43
sunum harika herşeyden önce.

aslım42 - 21-07-2010 05:41
milföy yapmayı bir türlü beceremedim. genelde hazır alıyorum.ama hazırların içinde ne olduğu belli değil. bir defa daha deneyeceğim.

catpat077 - 15-07-2010 03:08
süpeer herhalde bu tarifleri yaparak kilo almaya devam edeceğiz

cenan - 06-07-2010 01:12
milföyün arasında süpriz gibi bir elma gerçekten çok hoş

xcelis - 11-06-2010 10:35
bir elma ancak bu kadar güzel servis edilebilir

1904 - 10-06-2010 07:41
benim için çok ağır

arda05 - 05-06-2010 11:49
süslü bir elma olmuş..

nigar23 - 04-06-2010 02:39
süper gerçekten ama hiç sönmüyormu acaba?

gülüm42 - 03-06-2010 11:07
Farklı bir görüntü, süpriz paketi gibi

suzem - 25-05-2010 04:19
ilk kez duyuyorum

nigar23 - 13-05-2010 02:44
bunu ilk defa deneyeceğim

esmossa - 08-05-2010 03:35
bu çöreği tereyağı yerine bitkisel yağla elimin altında bulunan eksik içle yaptım. tadı yine nefisti tavsiye ederim...

kevser tüfekçi - 26-04-2010 05:21
tadını bilmiyorum ama görüntü süper

kadriye - 07-04-2010 11:45
faklı bir tarif


ecem65 - 05-04-2010 05:14
değişik bi tarif lezzetli olacağını düşünüyorumm emeğinize sağlık

yasmin65 - 03-04-2010 10:08
çok hoş görünüyor

nigar23 - 17-03-2010 05:05
elmayı severim deniyeceğim

nigar23 - 10-03-2010 01:31
güzel bi tat olurda şeklini güzel yapmamışlar.

derviş - 06-03-2010 10:22
milföyle tatlı iyi ikili. denemelisiniz.

yesimelgiz - 04-03-2010 08:15
elmayi cok seviyorlar 9 elma 9 kasik seker kullandim

- 25-02-2010 01:08
8 kasik seker ve 7 elma ile yaptim

- 06-02-2010 10:38
bir sure once 7 elma ile yaptim cok guzel oldu

- 06-02-2010 02:16
bu tarifte elma kisiden kisiye farklilik gosteriyor bazilari 6 yerine 8 bazilari 6 yerine 5 elma kullanabiliyor tarcinda oyle kimisi bir tutamdan biraz fazla kullanirken kimisi bir tutamdan bile az kullaniyor hic kullanmayanlarda var

yetenek - 23-01-2010 02:15
milfoyde secenek cok tuzlu olarak ta tatli olarakta istediginiz malzemeyi kullanabilirsiniz

yetenek - 22-01-2010 02:34
ben milföyü tuzlu içlerle (peynir zeytin vs..)seviyorum. tabi tercih meselesi


nilgün27 - 19-01-2010 06:37
DEĞİŞİK BİR TARİF

yasmer - 14-01-2010 03:53
nefis oluyor

mehtap - 13-01-2010 06:57
farklı bir tarif teşekkürler

kamile44 - 09-01-2010 03:35
çok işi var bu tarifin bebeğimle zor yaparım ben bunu ama hazır milföy hamuru kullanarak yapabilirim

tozpembe79 - 09-01-2010 12:31
değişik bişey olmuş

catpat077 - 06-01-2010 08:25
MİLFÖRE ELMA YAKIŞIR

NEVİN41 - 04-01-2010 09:14
beğenmedim

ilhan6532 - 01-01-2010 08:57
hem cok lezzetli hem yapmasi zoe degil elma miktari farklilik gosterebilir elma saglik acisindan hem kalbe cok faydali hem basagrisina iyi geliyor

yetenek - 26-12-2009 12:46
çok değişik bir sunum ve tarif olucak

melos - 25-12-2009 09:30
elmanın büyüklüğüne göre sayı değişebilir güzel bir tarif

mehtap - 23-12-2009 12:56
tek keilime ile muhteşem

dino - 21-12-2009 02:11
BÖYLE YARALI BİR MEYVEYİ HER TÜRLÜ ÇEŞİTTE DENEMEK MÜMKÜN.

ESRAPEK - 16-12-2009 05:08
çok lezzetli görünüyo off off bu saatte accayip canım çekti

yagmer2005 - 13-12-2009 11:55
görüntü güzel lezzetide denemden bilemeyiz

ataberk - 12-12-2009 11:17
canım çektii

sego - 12-12-2009 08:44
bu site aşırı derecede beni gaza getirdi.anneme yalvarmak üzereyim yapması için :)

seda33 - 12-12-2009 03:37
herkesin severek yedigi sadece miktarlarinda degisiklik yaptigi bir tariftir bazilari elmayi 7 hatta 8 olarak tercih ediyor tereyagda sevenler biraz daha fazla kullaniyorlar sonucta super bir lezzet

yetenek - 12-12-2009 12:13
cok guzel sadece miktarlar degisiklik gosteriyor 6 yerine 7 elma tereyag 120 yerine 130 yada 110gram kullaniliyor

- 11-12-2009 12:30
güzel ve farklı bi tarif

özlenaz - 10-12-2009 09:52
çol güzel görünüyor

hatice23 - 10-12-2009 05:58
çok güzel bir tarih inşallah güzel olur ...



elif2005 - 10-12-2009 12:20
goruntusu de lezzetide mukkemmel

- 10-12-2009 12:16
güzel görünüyor

hatice23 - 09-12-2009 04:27
hıımmm harika

ozgekoc - 09-12-2009 01:12
değişik bir tarif olmuş

aysezer222 - 09-12-2009 08:43
görüntüsü harika denemeliyim hemen.

hayal - 08-12-2009 06:44
Değerli Üyemiz,
Emulgatör E491 sentetik bir madde olup, hiç bir hayvansal yağ içermemektedir. İstenildiği takdirde Helal Belgesini paylaşabiliriz.

Saygılarımızla,
Yuva Maya

yuvamaya - 08-12-2009 04:31
merhabalar. ben sitenize yeni üye oldum.şuan yurtdışındayım.hamurişlerinde yuva activ maya (100 grlık) kullanıyorum.yalnız içerikteki doğal hamur mayası yanındaki E491 konusunda daha açık bilgi almak istiyorum. hayvansal veya bitkisel yağlardan elde edilebilir diyor gıda sitelerinde. cevabınız için şimdiden teşekkürler.

ceyhan - 08-12-2009 08:06
LEZİZ GÖRÜNÜYOR.

CDE - 07-12-2009 09:53
denedim dayanamdım.ay cok güzel oluyor.sizede tavsiye ederim

beybii - 06-12-2009 03:55
lezzetli görünüyor

beybii - 06-12-2009 03:46
baya ugrastirici emekli bir tarife benziyor...

sefemet - 06-12-2009 02:44
Bunu biliyorum çok güzel oluyor

cicikan - 05-12-2009 11:30
görüntü muhteşem harika bi servis misafir için

özlenaz - 05-12-2009 08:24
sürpriz hamurda diyebiiliriz

ESRAPEK - 05-12-2009 12:46
super gorunuyor elma tarcin ve pudra sekeri uclemesi daha da lezzetli yapiyor

- 05-12-2009 01:55
valla goruntu superrrr

nursen - 04-12-2009 11:09
goruntusu guzel yapmasi kolay elma ve tarcin super oluyor ayrica pudra sekeri doktugunuzde ustune super oluyor

- 04-12-2009 10:05
goruntusude lezzetide guzel tarifte ugrastirici olmadigi icin rahatlikla yapilabilir

yetenek - 04-12-2009 07:30
tarif çok pratik deneyebilirim

emineburak - 04-12-2009 06:24
hiç denememiştim

aysell - 04-12-2009 05:53
ayvalısını denemiştim.Hoş olmuştu.Tarçın kokusu ile elma birarada olunca tadına doyum olmuyor.

mesepalamudu - 04-12-2009 05:51
yapabilirmiyim acaba ya çok hoş gözüküyor ama

cicikan - 04-12-2009 05:41
bir defasında buna benzer bir tarif yapmıştım sonuç başarısızdı

gülirana - 04-12-2009 05:41
güzel görünüyor

hatice23 - 04-12-2009 05:20
Görseli Şahane

melos - 04-12-2009 02:41
gorunuse bakilirsa cok guzel denemek lazim

- 04-12-2009 03:20
ilginç bir tarif..deneyeceğim.

rosee_ - 03-12-2009 02:09
pratik bir tarif

nurhan43 - 03-12-2009 11:56
bilemiyorum tadı bana biraz uzak bir tarif..

gungem - 02-12-2009 12:51
milföy hamuru kullanmak çok kolay ve pratik bu tarif aklımda olsun.

gulsevdam - 02-12-2009 12:25
bende yapıyorum ama bu kadar güzel görünmüyor

ilya - 02-12-2009 04:48
değişikmiş

ayla26 - 01-12-2009 07:42
DEnemiştim. Gerçekten nefis oluyor. Milföy hamurunun kendine has özelliği , fazla yağlı olmasıdır. Yine de fazla ağır olmuyor..

fatuana - 30-11-2009 09:03
deneyenler beğenmiş denemek lazım bunu da

adriana1983 - 30-11-2009 05:27
bana ağır olur gibi geldi ama bende deneyeceğim

gulcin - 22-11-2009 11:56
Bu tarifi de denenecekler listesine aldım. Zaten liste de bayağı uzun bir liste oldu :)))Tarçın ve elma badem bir arada olursa ve hele de milföyde olursa muhteşem olacağı kesin!

fatuana - 15-11-2009 01:30
tadı da harika emin olun hem hafifte ben denedim


nilgün27 - 23-10-2009 11:46
biraz zahmetli ama denemeye değer

mehtap - 23-10-2009 10:14
harika görünüyorrrr

ozgekoc - 20-10-2009 11:52
Sıcakken yemenizi tavsiye ederim, çok daha hoş oluyor...


hawwa - 13-10-2009 03:35
görüntüler o kadar güzel ki, insanın içi gidiyor..

anemon - 04-10-2009 08:53
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları