ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kepekli Galeta

 


MALZEMELER

(6 kişilik)

Hamur:
• 1,5 su bardağı ince kepek (100 g)
• 3,5 su bardağı buğday unu (400 g)
• 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11g) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 g)
• 1 tatlı kaşığı şeker (10 g)
• 2 çay kaşığı tuz (7,5 g)

Üzeri için:
• 3 su bardağı su (500 ml)
• 2 su bardağı kalın kepek (200 g)

HAZIRLANIŞI
Malzemelerin tamamını karıştırın ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru cevizden küçük (30g) parçalara bölün, yuvarlayın. Her bir parçayı fırın tepsisi boyutunda, çubuk şeklinde uzatın. Soğuk suya daldırın ve kalın kepeğe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda sıcaklığında (25-28°C) kabarana kadar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 160-170°C ısılı fırında 30-35 dakika galetalar kuruyana kadar pişirin.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın.

Tarifimiz denemiştir.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

acaba göründüğü gibi pişiyor mu


cenan - 18-08-2015 11:17
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları