ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kepekli-Cevizli Poğaça

MALZEMELER
(6 Kişilik)

Hamur:
• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı (200 g)
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• 250 g margarin
• 2 yemek kaşığı kepek (12 g)
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ılık su (38˚C) (170 g)
• 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş) (100 g)

Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta sarısı

*Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlar.


HAZIRLANIŞI

Un, kepek ve margarini karıştırarak (kum gibi olana kadar) harmanlayın. Dövülmüş ceviz ve yumurtayı ekleyin. Ilık (38˚C) suda 1 paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 20 dk. oda sıcaklığında üzeri nemli bir bezle örtülü dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle top şeklinde bezeleyin. Bezeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve avuç içinizle üzerlerine hafifçe bastırın. Tepsiyi nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında (28-30˚C) poğaçalar iki kat kabarana kadar (1,5- 2 saat) bekletin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, çatal ile hafifçe çizgiler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180-190˚C’lik fırında 15-20 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

harikaa (:

elifb - 04-07-2013 08:24
kepekli hiçbir şeyi sevmiyorum ama poğaçanın görüntüsü çok güzel

kadriye - 27-11-2012 09:55
ilk işim bu poğaçayı yapmak olacak .yapınca yazarım


cenan - 31-07-2012 12:20
süper görünüyor:))

pırlanta - 11-05-2012 01:06
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları