ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kayısı Marmelatlı Pasta

MALZEMELER
(6 Kişilik)
Hamur:
• 4 adet yumurta
• 2 çay bardağı toz şeker
• 100 g margarin
• 2 çorba kaşığı krema
• 1 çay bardağı süt
• 10 çorba kaşığı (tepeleme) un
• 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
• 1 paket vanilya
İç Malzeme:
• 1 kase kayısı marmeladı
• 2 çorba kaşığı krema
Üzeri İçin:
• Pudra şekeri
• Taze orman meyvesi

HAZIRLANIŞI
Hamuru için; margarini eritip ılınmaya bırakın. Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile birkaç dakika
iyice yoğunlaşıp köpük köpük olana dek çırpın. Mayayı sütte eritin. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş margarin, krema, elenmiş un ve vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha mikserin düşük devrinde çırpmaya devam edin. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Kayısılı karışım için kayısı marmeladını ve kremayı krem haline gelene dek çırpın. Keki fırından alın. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Alt parçanın üzerine meyveli marmeladı yayın ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Hafifçe üzerine bastırarak krema ile kekin bütünleşmesini sağlayın. Üzerini taze orman meyvesi, taze nane yaprakları ve pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları