ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Hünkar Böreği

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 6 su bardağı un (660 g)
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 1 su bardağı irmik (145 g)
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı sıvı yağ (170 g)
• 2 su bardağı su (340 g)
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
Diğer:
• Tereyağ (250 g)
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
Süslemek için:
• 1 su bardağı pudra şekeri (150 g)

Kullandığınız malzemelerin tümünün oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
İrmiği iki su bardağı su ile pişirin. Ilıtın ve irmiğin üzerine maya, sıvı yağ,
yumurta, tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve merdane ile orta boy yuvarlak
tepsi büyüklüğünde açın, yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı yerleştirin. Eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Diğer yufkalarıda kat kat yağlayarak tepsiye yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak oda
sıcaklığında 30 dk mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170°C’lik fırında
25-30 dk. pişirin. Fırından çıkınca üzerine bolca pudra şekeri serpin ve sıcak olarak dilimleyip, servis yapın.

Tarifimiz denenmiştir.



 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Çok güzel, deneyeceğim.

sibelimm - 11-01-2016 05:41
Facebook sorusu sayesinde gördüm tarifi okumak istedim

Denizefe - 10-01-2016 11:58
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları