ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Hellim Peynirli Kek

MALZEMELER
(6-8 Kişilik)

• 3 adet yumurta
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Yarım su bardağı ılık süt
• ½ paket Yuva Yaş Maya
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı mısır unu
• 2 dilim Hellim peyniri
• 1 çorba kaşığı doğranmış yeşil zeytin
• 1 çorba kaşığı mısır tanesi
• 1 adet patlıcan
• 1 adet salçalık kırmızı biber
• Birkaç dal kıyılmış dereotu

HAZIRLANIŞI
Patlıcanı alacalı soyduktan sonra enine yarım parmak kalınlığında kesin. Birkaç çay kaşığı zeytinyağı ile
her iki yüzeyini yağlayıp ızgarada kızartın. Patlıcanı, salçalık kırmızı biberi, hellim peynirini zar şeklinde doğrayın. Doğranmış yeşil zeytini, haşlanmış mısır tanelerini ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Mayayı ılık sütle eritin. Yumurtaları mikser yardımı ile iyice çırpın. Mayalı sütü ve zeytinyağını ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir yerde unları harmanlayıp karışıma ilave edin. En son iç malzeme karışımını ekleyin. Spatula ile iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. Oda ısısında bu şekilde 1 saat kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Yeni tarifleri de hemen not alalım..Hellim peynirli mutlaka denemek gerekir..kek nefis olacaktır.

fatuana - 09-11-2013 12:20
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları