ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Hanımağa Böreği

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 1 su bardağı+1 kahve fincanı süt (260 g)
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı (50 g)
• 1 adet tüm yumurta ve 1 adet yumurta akı
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 1 tatlı kaşığı şeker (8 g)
İç Malzeme:
• Kıyma (250 g)
• 2 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ (30 g)
• 1 demet maydanoz
• Çerkez peyniri (150 g)
• ½ çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta sarısı
Kullandığınız malzemelerin tümünün oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
Kıymayı sıvı yağ ile suyunu çekinceye kadar kavurun, ince doğranmış soğan, sarımsak ve kıyılmış maydanozu ilave ederek sote edin. Tuz ve karabiber ekleyip, ılınmaya bırakın. Geniş bir kapta hamur malzemelerinin tamamını karıştırın. Homojen, pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 20 dk. dinlendirin. Hamuru bir parçası büyük diğeri biraz daha küçük olmak üzere 2 parçaya bölün ve yuvarlayın. Büyük parçayı merdane ile açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine kıymalı harcı yayın ve üzerine ince dilimlenmiş çerkez
peynirlerini yerleştirin. İkinci hamuru açıp üstüne kapatın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 30-40 dk. mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190-200 °C’lik fırında 25-30 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok çok güzel olmuş

nıluferdonmez - 08-10-2013 08:14
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları