ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Gül Tatlısı

 

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 5,5 su bardağı un (600 g)
• 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya veya 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
• 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ (60 g) (yarısı hamur, diğer yarısı hamurları açarken üzerine sürmek için)
• 1 su bardağı portakallı gazoz (200 g)
• 3 adet yumurta
• 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
Şurup:
• 4 su bardağı su (680 g)
• 4 su bardağı şeker (700 g)
• 1-2 damla limon suyu

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri kaynatın, limon suyu ilave edin. Soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, maya, gazoz, sıvı yağ, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı karıştırın. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğurun. 4 parçaya bölün. Her parçayı sıvı yağ ile yağlayıp, merdane ile açın. Kenarından ince şerit genişliğinde parçalar kesin, rulo şeklinde sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Oda ısısında 30-40 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 150-160°C’lik fırında 35-40 dk. pişirin. Fırından alınan sıcak tatlı üzerine soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

güzel gözüküyor

melek79 - 20-01-2015 11:03
hoşşş

elifb - 04-07-2013 08:34
deneyceğim güzel görünüyor


özgül26 - 09-04-2013 10:18
farklı hoş

esmerist - 27-03-2013 11:28
görüntü çok hoş

özgealpkaya - 14-03-2013 05:14
diğer gül tatlılarından farklı ve güzel görünüyor.

cenan - 15-01-2013 07:19
önce göze sonra mideye hitap edicen bu gül tatlısıda bu sözü onaylıyor elinize sağlık

nevince - 12-01-2013 12:34
çok güzel gözüküyor canım çekti

kadriye - 27-11-2012 09:30
çok lezzetli

cenan - 02-11-2012 09:55
güzelll,görünüyorr


berfe - 23-10-2012 06:55
görüntü nefisss

berfe - 11-10-2012 09:04
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları