ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Elmalı ve Armutlu Tart

MALZEMELER
(4-6 Kişilik)

Hamur:
• 70 g margarin (yumuşak)
• 175 g un
• 3 çorba kaşığı pudra şekeri
• 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1 paket Yuva Yaş Maya veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
• 1 tutam tuz
Üzeri için:
• 1 adet elma
• 1 adet armut
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 çorba kaşığı esmer toz şeker

HAZIRLANIŞI
Elenmiş unu, tuzu, pudra şekerini, mayayı ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış margarini küçük parçalar halinde keserek unlu karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra süzme yoğurdu da ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru yağlanmış, en fazla iki parmak kalınlığı yüksekliğindeki tart kalıbına, elinizle bastırarak kenarları da hamurla kaplanacak şekilde yayın. Elma ve armutların kabuklarını soymadan dilimleyin. Tarçın ve toz şekerle karıştırın. Meyve dilimlerini hamura hafifçe batırarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip isteğe göre dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Tarifimiz denenmiştir.


 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Merhaba. Çok faydalı bir içeriğe sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim. Sitenize olan memnuniyetimi http://www.anasinifim.net eğitim sitesinde de yayınladım.

ilkayci - 05-10-2014 07:07
şahane bir görüntü eminim tadı da güzeldir

nıluferdonmez - 08-10-2013 07:45
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları