ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Elmalı Ay Çöreği

MALZEMELER

Hamur:
• 1 yumurta
• 125 g tereyağı, oda sıcaklığında
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı pudra şeker
• 1 fiske tuz
• 1 paket vanilya
• 1 paket Yuva Yaş Maya
• 3-3,5 su bardağı un
İç Malzeme:
• 3 elma
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 paket vanilya
• 2/3 çay bardağı iri kıyılmış fındık
• 2/3 çay bardağı kuru üzüm
Üzeri İçin:
• 1 yumurta sarısı
• 2-3 yemek kaşığı file badem
• Pudra şeker
HAZIRLANIŞI
Hamur için, tereyağı, şeker, vanilya, tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, süt,
3 su bardağı un ve mayayı ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı için gerekirse azar azar un ekleyin. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker, vanilya ekleyip orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın, üzüm ve fındıkları ekleyerek soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak elips şeklinde açın. Elmalı karışımı hamurun içine uzunlamasına yayın ve uzun kenarlarını yukarıya doğru birleştirerek kapatın. Tezgah üzerinde biraz yuvarlayarak çubuk haline getirin ve ay şekli vererek uçlarını sivrileştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 185 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel görünüyorlar .ilkdefa görüyorum elmalı ay çöreğini

cenet69 - 11-11-2015 10:11
harika olmus denıyeceyım


birtanem - 07-11-2014 04:45
ay çöreğinin elmalı olanını yapmamıştım tadını da merak ettim

nıluferdonmez - 08-10-2013 08:19
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları