ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Düğün Pilavı

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 1/2 paket Yuva 42 g Yaş Maya veya 1/2 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 3 su bardağı un (330 g)
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı (20 g)
• 1 çorba kaşığı sirke (10 g)
• 1 çorba kaşığı yoğurt (40 g)
• 1,5 su bardağı su (255 g)
• 1 tutam tuz
İç Malzeme:
• 2 su bardağı pirinç (350 g)
• 6 su bardağı su (1020 g)
• Kuşbaşı kemiksiz et (375g)
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 1 tutam tuz (pilav suyuna)
• 1 çorba kaşığı tuz (20 g)
• 1 tutam karabiber
• 100g badem
HAZIRLANIŞI
Un, zeytinyağı, sirke, yoğurt, su, tuz ve yaşmayayı karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve 20 dk. dinlendirin. Garnitür için pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletin, yıkayıp süzün. Büyük bir tencerede tereyağ ve kuşbaşını kavurun, biraz su koyarak kısık ateşte pişirin. Pişen etlerin üzerine altı bardak su ve tuz ilave edin. Kaynayınca pirinç ilave edin, suyu çektirip üzerine bir tutam karabiber serpin ve dinlendirin.
Büyük bir tepsiyi yağlayıp oklava ile açılan hamuru tepsiye yayın. Üzerine garnitür koyup hamuru iyice kapatın. Üzerine fırça ile hafif zeytinyağı sürün. Kabukları çıkarılmış bademleri hamura yapıştırın. 200˚C’lik fırında 25-30 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok farklı bir tat denemek lazım

özgealpkaya - 14-03-2013 05:13
meziyetli bir tarif görüntü güzel ama beni merak ettiğim pirinçler içinde lapa gibi olmaz mı

kadriye - 27-11-2012 10:02
ımmmm. nefis görünüyor. hemen yapmalıyım.

pırlanta - 11-05-2012 01:08
süper..

alleez - 01-04-2012 08:44
Guzel bit tarif

melek79 - 29-03-2012 12:19
ilk fırsatta deneyeceğim

melek79 - 02-03-2012 05:36
görüntüsü güzelmiş gerçekten

neslihankoçak - 07-02-2012 01:40
güzel görünüyorrr


ilknur05 - 01-02-2012 03:21
acaba normal yuvarlak fırında olurmu

cenan - 31-01-2012 04:49
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları