ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Dolmalık

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42 g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 4,5 su bardağı un (500g)
• 2 su bardağı su (340g)
• 2,5 yemek kaşığı zeytin yağ (25g)
• 1 tatlı kaşığı tuz (10g)
Garnitür:
• Dana kıyma (500g)
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ (100g)
• 1 tutam karabiber
• 1 tutam tuz
• 3-4 dal maydanoz
Diğer:
• 2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yapışkan olmayan hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dk. bekletin. Hamuru iki parçaya ayırın ve her iki parçayı bilek kalınlığında çubuk şeklinde yuvarlayın. Tepsiye dizerek üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
240˚C fırında 15 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine su serperek nemli bir bez örtün. Ekmekleri 12 parçaya kesin. Diğer yandan soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, karabiber koyup ocaktan alın. Maydanoz ekleyip soğumaya bırakın. Kesilen parçaların içine kıymalı harçtan koyun ve her tarafını yumurtaya bulayın. Kızgın tavada arkalı önlü pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

farklı bir lezzet

özgealpkaya - 05-03-2013 02:10
ilğinç

kadriye - 27-11-2012 09:58
harika

pırlanta - 11-05-2012 01:07
kilo yapıcı bir yiyecek

cenan - 16-04-2012 11:08
değişik denemek lazım..

alleez - 01-04-2012 08:43
ne güzel gözüküyor

melek79 - 02-03-2012 05:34
GUZEL OLMUS AMA KIYMA DISINDA BASKA IC HARCLA DA YAPILABILIR MI ACABA?


ebrumary - 28-02-2012 10:22
değişik bir tarif denemek lazım

nevince - 27-02-2012 11:52
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları