ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Dızmana

MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
• 1,5 su bardağı süt veya 1 su bardağı su (300 g)
• 1/2 su bardağı sıvı yağ (70 g )
• 500 g un (4.5 su bardağı)
Garnitür:
• 1 kase çiğ süt kaymağı (500 g)
• 1 kase sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde 30 dk. bekletilir. Fırın tepsisinin kenarlarına ve tabanına yağ sürülüp un serpilir. Elimizi yağa batırarak hamurdan küçük parçalar koparılır, avucumuzda yuvarlayarak yağın içine batırılıp çıkarılır. Hamur topları tepsinin ortasından başlayarak sık sık dizilir. 30 dk. oda ısısında bekletilir, üzerine süt kaymağı dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst hafif kızarana dek pişirilir.
Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.

TARİFİN ÖYKÜSÜ
Düğünlerde yapılır.

Tarifimiz  denenmiştir.

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

hem tadı hem görünümü ile benim favorilerimden biri yumuşacık harika

zzrek14 - 06-09-2013 06:39
tadı çok güzell

elifb - 04-07-2013 08:26
birkaç yerde daha göröüştüm mayalı tariflere bayılıyorum mutlaka denemem lazım puf puf harika

SARDUNYASEVER - 18-10-2012 05:50
müthiş bence...

alleez - 01-04-2012 09:00
Mis gibi

melek79 - 29-03-2012 11:32
adını çok duymuştum ama tarifini görmemiştim denemek gerekir

neslihankoçak - 07-02-2012 09:58
güzel görünüyor en kısa zamanda denemek lazım


ilknur05 - 10-01-2012 09:14
hiç denemedım ben bunu çok duydum ama

hicran - 18-10-2011 03:03
Bu tarifi daha çok bulgaristan göçmenleri yapar. Ve çok lezzetli olur.

gamze77 - 14-09-2011 10:59
evet bende adını göçmen böreği diye bilirim tadı mükemmeldir tavsiye ederim.

güliz - 22-08-2011 11:28
ben yaptım gayet güzel oluyo

ACAR - 16-08-2011 03:03
göçmen böreği denilir dızmanaya. tadı muhteşemdir.artık eldenmidir kaymaktanmıdır yuva mayadanmıdır dense kesinlikle mayadandır derim,yapmanızı tavsiye ederim.hem pratik hem lezzetli.kaymak yoksa marketten krema alıp dökebilirsiniz.

alara07 - 28-04-2011 03:52
çok güzel görünüyor.

sıla - 18-03-2011 02:57
yumuşakcık çok nefis ekmecikler..

gülüm42 - 15-03-2011 06:14
değişik lezzetli

nigar23 - 04-03-2011 04:26
pağaçaya benziyor

ecem65 - 11-02-2011 05:07
ne güzel görünüyor en kısa zamanda deniycem

nevince - 06-02-2011 08:41
düğün için zahmetli gibi...

GÜLHAN - 29-01-2011 11:25
tarifin öyküsünde düğünlerde yapılır yazılmış ,yapılınca acaba okadar kişiye nasıl yetiştiriyolar ?herhalde bunu yapmak için o kalabalığa bütün akrabalar toplaşıyodur.

cenan - 24-01-2011 09:58
yakında yapmadım tadı çok güzel deneyin


cenan - 24-01-2011 09:57
görüntü insanı acıktırıyor

nigar23 - 12-01-2011 02:45
adı çok ilginç

ecem65 - 07-01-2011 06:54
görüntü enfes

serranil - 14-12-2010 06:36
değişik bir ekmek çeşidi denemeli.

gülüm42 - 08-12-2010 11:50
adı gibi tadı da güzel

nigar23 - 06-12-2010 02:20
insanı kışkırtan bir lezzet
özellikle oğlum bunları görse yemez severdi cici cici diye

aybar - 30-11-2010 04:15
mis gibii........

nigar23 - 26-11-2010 02:06
pratik bir lezzet yapmak lazım.

duygusal - 12-10-2010 09:09
yemek yemeyen okula giden çocukların beslenme çantasına koyun ,benim oğlum okulda bayılıyor,evde 1tane yiyor okulda 2tene sizde farkı görceksiniz.


cenan - 04-10-2010 10:20
denemek isterim guzel gorunuyor

- 29-09-2010 03:14
cok ilgimi cekti acaba denesem guzel sonuc alirmiyim

bastaci - 27-09-2010 01:14
adini duymustum fakat hic yemedim lezzetini cok merak ediyorum denemek isterim

rezene - 27-09-2010 12:48
ilk kez duydum cok degisik

- 20-09-2010 12:46
IMM NEFİS

asiye - 19-09-2010 12:50
ekmek yerinemi yapılıyor acaba?

duygusal - 09-09-2010 12:03
adini cok duydum ama hic yemedim goruntusu guzele benziyor

altintop - 30-08-2010 03:18
normal kaymaklada olurmu acaba

emineburak - 26-08-2010 02:38
hakiki dızmananın
üzerine kaymak ve sıvı yağ sürülür yediveren hanım efendi

begonya - 24-08-2010 01:14
hamurun üzerine sıvı yağ yoğurt yumurta karışımı dökülüncede çoooooook güzel oluyor

yediveren - 23-08-2010 12:56
bende yapıyorum ama daha tombul oluyo... Yuva maya farkı olsa gerek.........

selda 1976 - 18-08-2010 05:11
iftara cok güzel gidiyo deneyin bence süperrr...

esmossa - 11-08-2010 12:53
iftarda olsada yesek.

duygusal - 11-08-2010 11:57
doyurucu ama önce gözü doyuruyor

saniyekaradag - 09-08-2010 01:46
ekmekler süper ötesi.

aslizehram - 21-07-2010 05:58
mis gibi ekmekler,çok severim sıcacık.

duygusal - 21-07-2010 05:29
ismini ilk defa duydum ama çok güzele benziyor,denemem lazım

aysenarmutcu - 09-07-2010 09:41
walla bunlar lokum gibi bi yemeye başlayınca bırakılmıyor özellikle sıcakken bi bakmışınız tepsi bitmiş o yüzden dikkat

albenim - 07-07-2010 04:25
çiçek ekmek gibi sanki

aslım42 - 05-07-2010 11:03
bayılıyorum bu poğçaya puf puf zayıflamak isteyenler düşünmesinyemeye doyum olmuyor


cenan - 05-07-2010 02:01
çokdeğişik bir tarif deniycem

yupi - 04-07-2010 03:56
güzel olmuş denememlazım en yakın zamanda .

aslım42 - 02-07-2010 11:54
ekmek tadında sanırım..

aslizehram - 02-07-2010 10:43
daha denemedinizmi ben ikinci kere yaptım nefis

cenan - 26-06-2010 12:18
çok basitmiş deneyecegim.

duygusal - 16-06-2010 01:40
ilk kez görüyorum deneyeceğim

1904 - 12-06-2010 12:33
haşhaşlısını yemiştim süperdi

arda05 - 06-06-2010 12:09
ismi çok ilginç ama kendi enfes görünüyor

esmossa - 04-06-2010 07:20
Selam,

Bu ekmekleri çocukluğumda yemiştim.Komşumuz yapardı ve bizede getirirdi.Tarif için teşekkürler.Beni yıllar öncesine götürdü.Bunuda deneyeceğim.

Sevgiler*

http://gayretlininmutfagi.blogspot.com/


Hadiye - 01-06-2010 12:44
dızmanayı yuvam mayaya üye olduğumda hemen denedim.ilgimi çekti.yaptım çok güzel oldu.eğer taze çiğ süt kaymağıyla yaparsanız daha güzel oluyor.tarifi verdiğiniz için size ,süt kaymağı için anneme teşekkür ederim....

cenan - 27-05-2010 06:58
tarifin ismi çok farklı gerçekten çiğ süt ile yapıladığına göre eminim güzeldir.

xcelis - 26-05-2010 04:39
güzel bir adetmiş ,ellerinize sağlık.

gülüm42 - 22-05-2010 01:39
dızmana dı nereden geliyor

esmossa - 13-05-2010 05:18
emeğinize sağlık

nigar23 - 12-05-2010 11:50
adı çok ilginç

ecem65 - 05-04-2010 05:47
çdoyurucu gözüküyorr hemen deneyeceğim...

yasmin65 - 03-04-2010 10:51
çok severim annem yapardı ama bende şimdi öğrendim

esmossa - 03-04-2010 05:57
denedim çok lezzetli

nigar23 - 18-03-2010 12:34
adı ilginç

nigar23 - 16-03-2010 12:03
süper görünüyo çok beğendim hemen yaıcam

esmossa - 12-03-2010 05:12
beyendim deniyeceğim

nigar23 - 12-03-2010 11:51
acaba hangi yöreye ait.çok begendim..

duygusal - 10-03-2010 03:08
isim çok değişik geldi acaba kendiside mi böyle

gamzemehmet - 06-03-2010 10:23
dizildiği içinmi acaba dızmana deniliyor:)

derviş - 05-03-2010 12:48
çok güzel görünüyor teşekkürler


zühre - 05-03-2010 09:24
deniycem güzel görünüyorlar

nevince - 26-02-2010 10:36
arkadaslarda yedim biri kiymali biri patatesli yapmisti kiymaliya bayildim

- 25-02-2010 01:53
garnitürde değişiklik olabilir ama hem tatlı hem tuzlu ile kullanılacğaından avantajlı paylaşım için tşkedr.


xcelis - 24-02-2010 02:09
hamurun içine taze soğan peynir maydanozdan oluşan harç koyarsanız ortaya nefis bir tat çıkıyor

asya - 23-02-2010 02:00
kaymak yerine değişik alternatiflerle denemeli

naime - 08-02-2010 08:04
evet güzelde çiğ süt kaymağı biraz kafamı karıştırdı

gamzemehmet - 07-02-2010 05:47
çok güzel paylaşım için teşekkürler

dimple1905 - 06-02-2010 09:52
Süper ya, vallahi canım istedi. Favorilerimden bir tanesi.

cimcime38 - 06-02-2010 02:18
iyi hoş da çiğ süt kaymağını nereden bulacağım


tozpembe79 - 09-01-2010 12:15
canım çekti çok güzel görünüyor

mehtap - 09-01-2010 12:47
ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor

esra_ - 08-01-2010 12:46
yöresel bir tarif sanırım acaba nerenin yöresel tarifi güzel

NEVİN41 - 07-01-2010 08:34
peynirli güzel oluyor bence

aysell - 29-12-2009 02:11
gercekten guzel oluyor arkadaslarimdan birisi yapmisti bir sure once icine ispanak peynir ve kasarloru karistirarak yapmis guzeldi

yetenek - 26-12-2009 12:38
bizde cok seviyoruz

dino - 21-12-2009 02:16
Düğünlerde yapıldığını ilk defa duydum.. İkindi çayının yanında veya kahvaltıda değişik bir sunum oluyor..

fatuana - 16-12-2009 08:33
düğünlerde yapılıyorsa güzeldir

yasmer - 16-12-2009 03:04
düğünlere göre çok güzel ve bereketli tarif

ESRAPEK - 15-12-2009 05:14
Dızmana yöresel bir tarif. Acaba "dızmana" anlamı nedir?? Araştırmak gerek..

fatuana - 15-12-2009 01:26
ılgınc bır ısmı var

ataberk - 12-12-2009 11:44
ispanakli peynirli supermis

- 12-12-2009 11:44
evet patateslide guzelmis

- 12-12-2009 11:14
bazilari sadece patatesli yapiyor guzel oluyor

yetenek - 12-12-2009 10:40
yemısdım harıka bence.

hayal - 12-12-2009 01:15
düğünlerde yapılan yemekler hep kıymetlidir.

seda33 - 12-12-2009 03:53
evet yetenek ispanakli kiymali cok guzel oluyormus

- 12-12-2009 01:16
patatesli peynirli de cok guzel kiymalida ispanakli kiymali yemedim ama cok guzel oldugunu duydum

- 12-12-2009 12:52
Şiddetle tavsiye ederim..:)

fatuana - 11-12-2009 11:05
ellerinize sağlık yapmayı düşünüyom

alleez - 11-12-2009 06:54
Hele de kaşar loru! Böreklerde de en çok kullandığım peynirdir.Öyle enfes bir tadı var ki, sanki kaşar eklenmiş gibi. Oysa kaşar koysanız çok ağır olur. Normal lor peynirinin de fazla sünme özelliği yok. Yani kaşar loru, kaşar peyniri ve lor peyniri arası tam o tadı veriyor böreğe, hem kaşar tadında ve kaşar gibi hafif eriyip sünen o kıvamda oluyor hem de ağır olmuyor. Böreklerde ideal seçim.

fatuana - 11-12-2009 04:12
görüntü mükemmel

nuray.uzunc - 11-12-2009 03:02
ispanakli peynirlide guzel oluyor patatesli kiymali sadece kiymali kasarlorve peynir karisimlida guzel oluyor

yetenek - 11-12-2009 12:57
cok guzel oluyor arkadasimda ispanakli kiymali olarak denemis guzel oldugunu soyledi

- 11-12-2009 12:02
hangi yöreye ait acaba

dino - 10-12-2009 09:47
ay bu dızmanalar bi harika ya

özlenaz - 10-12-2009 09:35
cok lezzetli oluyor arkadasim yapmisti kiymali patatesli cok superdi

- 10-12-2009 07:48
görünümü güzel tadı da eminim güzeldir yapanın ellerine saplık deneyeceğim bende

b&d - 10-12-2009 06:47
HAYIR, BEN O BÖLGELERDEN DEĞİLİM. EMİN DEĞİLİM, AMA YANILMIYORSAM DIZMANA RUMELİ TARİFİ, NOKUL DA BİR ÇOK YÖREDE YAPILIYOR AMA GENELDE ISPARTA'YA AİT OLARAK BİLİNİYOR. BEN UZUN SÜRELER YURTDŞINDA DA BULUNDUM FAKAT ADANALIYIM. HER TÜRLÜ YÖRELERİN MUTFAK KÜLTÜRLERİNİ ARAŞTIRIYORUM. DIZMANA VE NOKUL DA ÇİÇEK EMKEĞE BENZEDİĞİ İÇİN VE İÇ HARÇLI LDUĞU İÇİN DAMAK TADIMA UYAN BİR TARİF.

fatuana - 10-12-2009 04:13
BU TARİF DAHA ÇOK BULGARİSTAN GÖÇMENLERİ VEYA RUMELİ TARAFI TARAFINDAN BİLİNİR SİZDE BU BÖLGEDENMİSİNİZ. MERAK ETTİM


elif2005 - 10-12-2009 01:11
Dızmana ve nokul.en sevdiğim hamurişlerinden.. KIymalı da haşhaşlı veya patatesli de güzel oluyor.

fatuana - 10-12-2009 11:06
goruntusu ekmegi andiriyor yumusak ayrica isteyen peynirli yapiyor bazilari kiymali hatta patatesli peynirli yapanlarda var

- 10-12-2009 01:28
sevmedim

hatice23 - 09-12-2009 04:39
deneyeceğim..

rosee_ - 09-12-2009 04:12
ayyy benim en cok sevdiğim dızmanaa olsada yesem canım istedi

araZ87 - 09-12-2009 02:38
ilk boyle bir sey goruyorum, ama guzel gozukuyor

demari - 09-12-2009 02:02
dızmana ne demek ki

ozgekoc - 09-12-2009 01:43
bu gerçekten harika

aysezer222 - 09-12-2009 09:07
adı ne anlama geliyoki

dino - 08-12-2009 10:58
adını yeni duydum gzüel birse ye benziyo denemkde fayda var.

hayal - 08-12-2009 06:58
hemen deneyeceğim annem çok güzel yapar uzun zamandır yememiştim ahh anacım özledim dızmananııııııııııı

kartanesi_5985 - 07-12-2009 08:20
DENEMEK LAZIMMM

yasmer - 07-12-2009 11:10
adını çok duydum ama yemedim deneyeceğim

mehtap - 07-12-2009 08:57
sanırım yöresel tarif

NEVİN41 - 07-12-2009 08:53
tarifi basitmiş

emineburak - 07-12-2009 01:26
görüntü cok güzel

dino - 06-12-2009 08:45
ekmek gorunumlu yumusak yapmasi kolay istenirse peynirli yapiliyor kiymali yapanlar var hatta gecen hafta gezmekte denk geldim patatesli peynirlisini yapmislar degisik ve guzeldi

- 06-12-2009 01:06
görüntü yumuşacık ekmek gibi

ataberk - 06-12-2009 12:26
basit ama güzel bir tarif sürekli yaparız çok leziz oluyor

cicikan - 05-12-2009 11:17
bunu izde yaparız içine kıyma konulunca süper oluyo

özlenaz - 05-12-2009 09:22
çok yumuşak ve lezzetli

buklem - 05-12-2009 09:21
çok güzelmiş:) tarifi okuyunca sanki kolay olacak gibi..

inci özsoy - 05-12-2009 08:51
bir tür ekmek sanki

ESRAPEK - 05-12-2009 08:41
gzel denemeliii

incisev - 05-12-2009 07:06
görünümü cok güzel

beybii - 05-12-2009 06:27
Afyon kaymağı ile yapmıştım çok lezzetli olmuştu.Daha sonra kıymalısını da denedim.O da ayrı lezzetli oluyor..

mesepalamudu - 04-12-2009 11:05
Lokum gibi görünüyorlar malzemede yapımıda kolaymış

adriana1983 - 04-12-2009 07:02
çok güzel ellerinize sağlık

gülirana - 04-12-2009 06:09
en sevdiğim sey ananem yapar

aysell - 04-12-2009 05:54
yok bunuda sevmem daha doğrusu hiç yemem

hatice23 - 04-12-2009 05:30
TARİF TANIDIK GİBİ AMA İSMİNİ İLK KEZ DUYDUM...

CDE - 04-12-2009 02:21
pofuduk pofuduk olmuşş

zehratrk - 04-12-2009 08:49
görüntü güzel deneme değer bence..

gülay - 03-12-2009 02:59
Görünümü süper.Tatmak için sabirsizlaniyorum..

stafex - 03-12-2009 02:09
İLK KEZ GÖRDÜM AMA COK SEKER GORUNUYOLAR

nursen - 03-12-2009 01:45
bu lezzeti tatma fırsatım olmuştuu,,

anemon - 03-12-2009 01:41
denemelii

incisev - 03-12-2009 01:17
mutlaka deneyin

nurhan43 - 03-12-2009 11:56
degısık bır tarıf

asson - 03-12-2009 10:43
ilk kez karşılaştığım bir tarif. Düğünlerde yapılıyor olmasıda çok güzel.

gulsevdam - 03-12-2009 10:08
bunun içerisine haşhaş ta katarsak süper olur bence.

ecemnaz25 - 03-12-2009 12:54
yöresel bir tarif galiba
fırında satılan haşhaşlı ekmeklere benzettim

gungem - 02-12-2009 07:37
Kesinlikle deneyeceğim bir tarif.Damak tadıma uyacak.Ve Görsel olarakda çok güzel.

melos - 02-12-2009 09:37
Ben de ilk defa görüyurm bu tarifi. Demek düğünlerde yapılır . Denerim bir gün.

jasmin41 - 01-12-2009 06:05
süper görünüyor.

esra65 - 01-12-2009 06:01
Hemen denemek istiyorum. Çok güzel görünüyor.

Qharizma - 01-12-2009 04:12
Eşimin ailesi göçmen ve babannesi bize hep yapar..harika bir lezzet...Yanına bir de çay tamam işte...

narinser - 01-12-2009 03:29
ben ilk kez görüyorum bu tarifi .çok beğendim.

ayla26 - 01-12-2009 03:14
tabsiye ederim, çiçek ekmek gibi oluyor ve çok daha lezzetli...

fatuana - 23-11-2009 03:56
bir lokmalık ekmekler gibi çok şeker görünüyorlar

gulcin - 23-11-2009 12:14
Harika görünüyor yarın poğaça yapacaktım ama bunu yapmaya karar verdim

venusger - 22-11-2009 06:33
çok güzel görünüyo ama hamur işi pastalarla pek aram yok

hatice23 - 22-11-2009 02:46
Çok lezzetlidir bu dızmana bizde yaparız bol bol

masumkedi - 22-11-2009 12:54
Görüntü nefisss, hazırlayaların ellerine sağlık..Dızmana ve nokul, birbirine aslında benzeyen yönleri de olan iki enfes tarif.. dızmana kıymalı bile yapılıyor, süt kreması ile hiç denemedim. bu tarifi de not aldım. Teşekkürler,YUva Maya.

fatuana - 10-11-2009 10:41
tavsiye edebilrim değişik ve harika bi tat

selluka - 31-10-2009 08:56
bende ismini duymus ama malzeme listesini tam olarak bilmiyordum ogrenmis oldum firsat bulunca denemek istiyorum

yetenek - 16-10-2009 12:29
ne kadar değısık bır tarıf.. ya da ben ılkkez göruyorum ondan oyle geldı...

hawwa - 14-10-2009 12:52
ımmmmmmm nefissssss.......

unvere - 14-10-2009 08:55
bizim düğünlerde çok yapılır. olmazsa olmazlardandır.

keleverek81 - 13-10-2009 03:58
bizde arasına birde yağlı haşhaş konur harika olur düğünde bayramda mutlaka yapılır.

nurhan43 - 07-10-2009 02:04
annem çok güzel yapar..

marsmelow - 04-10-2009 03:34
çok güzel oluyor. anneannem ne zaman gitsek bize yapar.. mutlaka deneyin .çok basit bi tarif..bak gece yarısı canım çekti yaaaa..

nacriba - 03-10-2009 02:03
gerçekten çok iyi bir tarif

fallen - 02-10-2009 08:48
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları