ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Cevizli Kete

MALZEMELER

• ½ su bardağı ılık su
• ½ su bardağı ılık süt
• ½ paket Yuva Yaş Maya
• 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
• 4-4,5 su bardağı un
• 1 kahve fincanı süzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

• 50 g tereyağı
• 1 su bardağı un (silme)
• 1 çay bardağı ceviz içi
• 1 kahve fincanı tahin

Üzeri için:

• 1 yumurtanın sarısı
• 1 çorba kaşığı susam (isteğe göre)


HAZIRLANIŞI

Ilık sütü, suyu, şekeri ve mayayı çukur bir kasede elinizle karıştırın. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra hamur yoğurma kabına aktarın. Sıvıyağı, süzme yoğurdu ve tuzu ekleyin. Azar azar unu ilave ederek pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat bekletin. İç malzemesi için tereyağı ile unu kum gibi olana dek sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, ince çekilmiş ceviz içi ile karıştırın. Ketenin iç malzemesi hazırdır. Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 7-10 cm çapında yuvarlak bir hamur açın. Hamurun üzerine fırça yardımı ile tahin sürün, 1-2 yemek kaşığı kadar da iç malzemeyi serpin. Aynı şekilde bir tane daha hamur açıp üzerine kapatın. Kenarlarından içe doğru kıvırıp yapışmasını sağlayın. Hamur bitene kadar birkaç tane daha kete hamuru hazırlayın. Kete hamurlarını ikişerli ikişerli fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam veya çörek otu serpin. 15 dakika daha beklettikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.


 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

erzincanda meşhurdur bide bu tarifi deneyim

esmerayela - 07-06-2017 10:40
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları