ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Cantık-Tava Lokumu

MALZEMELER
(4 - 6 Kişilik)

Hamur:
• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı
• 500 g un
• 140 g margarin
• 1 adet yumurta
• 280 g ılık su
İç malzeme:
• 300 g kıyma
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 adet küçük boy soğan
• 2 adet rendelenmiş domates
• 1 küçük kase doğranmış Frenk soğanı veya maydanoz
• Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI
Unu ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (un ve margarin kum haline gelene kadar)
harmanlayın. Yumurtayı ekleyin. Ilık suda bir paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün.Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirmeye bırakın. İç malzemesi için; soğanı kıyıp sıvı yağda kavurun. Kıymayı ve rendelenmiş domates sosunu ekleyip 10 dakika daha suyunu iyice çekene dek kavurun. En son tuzu, baharatı ve doğranmış Frenk soğanını ilave edin. İç malzeme hazırdır. Hamurdan yaklaşık 40’ar gamlık parçalar koparın. Her parçayı elinizle açıp ortasına iç malzemeden birkaç çay kaşığı kadarını paylaştırın. Özenle kapatarak pürüzsüz bir şekilde toplar elde edin. Hamurları yağlanmış derin bir kek kalıbına yan yana dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok harika görünüyo kesinlikle deneyeceğim

esmerayela - 07-06-2017 10:38
"Elektirik yok poğaçasi" ismi oylede olabilir :))))

gamzemelih - 31-12-2013 09:14
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları