ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Bohça Kete

Malzemeler
(6 Kişilik)
Hamur:
• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı (200 g)
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• Margarin (100 g)
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ılık su (38-40°C) (170 g)
• 1 çay bardağı sıvı yağ (100 g)

İç malzeme:
• Margarin (125 g)
• 2 su bardağı un (220 g)
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz (110 g)

Üzeri için:
• 1 adet çırpılmış yumurta
• Çörek otu veya susam

*Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
İç malzeme için margarini tavada eritin, unu ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun, dövülmüş cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Un ve margarini karıştırarak (kum gibi olana kadar) harmanlayın. Ilık suda (38-40°C) Yuva poğaça karışımını çözdürün. Unu karışıma ilave edin. Yumurtaları ve sıvı yağı ekleyin. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayın. Bezeleri 10 dk. dinlendirin.
Bezeleri ince açın ve sıvı yağ ile yağlayın. Kenarlarını katlayarak kare şekli verin. Ortasına hazırlanan içten arzu ettiğiniz kadar koyup bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak oda ısısında (28-30°C) kabarana kadar (1 saat) bekletin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün, çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-190°C’lik ısıtılan fırında 15-20 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

harika görünüyor

özgealpkaya - 05-03-2013 05:06
paylaşım için çok teşkler


kadriye - 28-11-2012 07:41
nefis olmalı..

berfe - 23-10-2012 06:56
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları