ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ballı ve Tarçınlı Hamur Tatlısı

MALZEMELER
(6 Kişilik)
Hamur:
• 225 ml ılık süt
• 275 g un
• 1/2 paket Yuva Yaş Maya veya 1 yemek kaşığı Yuva Instant Kuru Maya
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 45 g tereyağı
• 1 yemek kaşığı vanilya özütü
Kızartmak İçin:
• 2 litre ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
• 160 ml bal
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 30 g iri kıyılmış Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, vanilya özütü ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp mikserle
10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyip 5 dakika daha çırpın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat (hamurun üzerinin göz göz olması gerekir) bekletin. Ayçiçeği yağını tencereye alıp kızdırın. Hamurdan avuç dolusu alıp avucunuzda hafifç sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından bir tatlı kaşığı hamurun çıkmasını sağlayın. Bu hamuru kızgın yağa atın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp karıştırarak kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Balı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tarçını ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamur tatlılarının üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı ve dilerseniz tekrar tarçın serpip sıcak olarak servis yapın.

Tarifimiz denenmiştir.


 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları