ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Balkabaklı Tart

 

MALZEMELER
(4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 tatlı kaşığı Yuva 100g Aktif Kuru Maya
• 1.5 su bardağı un (150 g)
• 3 yemek kaşığı tereyağı (45 g)
• 1 tatlı kaşığı şeker (8 g)
• 1 tutam tuz
• 1 adet yumurta
• 1/2 çay bardağı süt (57 g)
Krem patiseri:
• 2.5 çay bardağı süt (287 g)
• 1 paket vanilin
• 2 yemek kaşığı şeker (40 g)
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı nişasta veya un (40 g)
Karamelli balkabağı:
• 1 kg balkabağı
• 2.5 yemek kaşığı tereyağı (50 g)
• 1/2 su bardağı şeker (100 g)
• 1.5 çay bardağı süt (172 g )

HAMURUN HAZIRLANIŞI

Yuva Aktif Maya’yı ılık sütte (37° C) eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Krem patiseri
Süt, vanilin ve şekeri ısıtarak eritin. Karışım soğuyunca çırpılmış yumurtaları ekleyin. Un veya nişastayı da ekleyerek homojen bir krema olana kadar karıştırarak pişirin ve soğutun.
Karamelli balkabağı
Balkabağından tart kalıbınızı dolduracak kadar, bir kaşık veya parizyen kaşığıyla kiraz büyüklüğünde parçalar koparın. Artan kısmını atmayın. Bir tavada tereyağını ve şekeri eritin, kopardığınız balkabaklarını karışıma ekleyin ve karamel oluşana kadar pişirin. Kabakların erimemesine dikkat edin. Artan balkabağının iç kısımlarını sıyırın ve bir tencerede süt ile birlikte pişirin. Mikserle sütlü kabağı püre haline getirin ve bu püreyle krem patiseriyi karıştırın. Karışımı hamurun üzerine dökün ve üzerine karamelli balkabağı parçalarını döşeyin. 220 °C fırında 25 dk pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

zaten kabak tatlısını severim hele böylesi..

alleez - 01-04-2012 09:29
Guzel gozukuyor

melek79 - 29-03-2012 11:28
süper görünüyor

güliz - 28-08-2011 01:35
görüntü harika .ama biraz emekli görünüyor .

nıluferdonmez - 02-08-2011 06:41
balkabaklarını toplar şeklinde değilde rendeleyerek yaptım,güzel oldu.

alara07 - 28-04-2011 03:46
Offff offf bayıldım nasıl da güzeller şöyle güzel güzel yemek süper olur !

yagmuroner - 09-03-2011 04:42
farklı bir tarif

nigar23 - 02-03-2011 05:11
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...........

GÜLHAN - 12-02-2011 09:17
denemek lazım

ecem65 - 11-02-2011 04:04
parizyen kaşığnı hiç duymadım

ecem65 - 07-01-2011 06:24
görüntüye bayıldmmm

serranil - 14-12-2010 02:26
çok tatlı bir şekli var

gülüm42 - 10-12-2010 06:25
görüntü süper ama

nigar23 - 06-12-2010 02:38
çok ugraştırıcı...

nigar23 - 31-10-2010 09:45
görüntü çok güzel olmuş..

duygusal - 20-10-2010 10:40
ONUN ŞEKLİNİ VERMEK ZOR OLSA GEREK

asiye - 19-09-2010 12:43
gerçekten değişik bir tarif denemeye değer

yediveren - 02-09-2010 11:58
zor gibi ama ne iştah kabartan bi görüntü

emineburak - 26-08-2010 02:21
Lokma tatlısına benziyor şekli sanki

mekan46 - 17-08-2010 11:34
çok mucizevi bir yemek

mutfak mucizesi - 08-08-2010 04:25
bende merak ettim,galiba şekil veriyorlar.

aslizehram - 21-07-2010 06:01
o yuvarlakları nasıl beceriyorsunuz

cenan - 08-07-2010 11:58
hiç denemedim ama tadını merak ettim dogrusu.

duygusal - 11-06-2010 08:33
parizyen kaşığını ilk defa duyuyorum.

nigar23 - 11-06-2010 07:41
parizyen kaşığını züccaciyecilerde bulmak mümkün.....

fatuana - 11-06-2010 10:11
bahsedilen kaşıktan yok bende benzer bir eyle bu yuvarlaklardan yapmayı düşünüyorum umarım başarılı olurum

1904 - 10-06-2010 10:49
bana biraz karışık geldi acaba yapabilirmiyim

cenan - 10-06-2010 02:41
biraz zor

arda05 - 06-06-2010 12:01
tartın her türlüsünü severim,ama böylesini denemedim hiç.

duygusal - 03-06-2010 10:53
SÜPER GÖRÜNÜYOR AMA BU ŞEKİLDE YAPABİLECEĞİMİ SANMIYORUM

xcelis - 27-05-2010 12:05
Uğraştırıcı bir tarif gibi geldi.Gözüm korktu açıkcası.

suzem - 25-05-2010 01:15
bol cevizli güzel olur.

nigar23 - 12-05-2010 11:51
çok güzel görünüyor gerçekten,ellerinize sağşlık.

duygusal - 30-04-2010 07:11
kemalpaşa tatlısını hatırlattı bana tombik tombik


duygusal - 13-04-2010 05:08
elerine sağlık çok güzel gözüküyor

kadriye - 07-04-2010 11:25
güzel ama çok uğraştırıcı..

ecem65 - 05-04-2010 05:35
ımm gayet iştah açıcı ve lezzetli görünüyorr ..ellerinize sağlık

yasmin65 - 03-04-2010 10:33
balkabağı tatlılara yakışıyor

nigar23 - 17-03-2010 04:52
elinize sağlık süper görünüyo

esmossa - 12-03-2010 05:15
görüntü güzel

nigar23 - 12-03-2010 11:35
balkabagi herhaliyle muhtesem sonuc veriyor bal kabagi tatlisi bal kabagi corbasi bal kabagi puresi vs vs

- 25-02-2010 01:34
balkabağını pek sevmemde şaşırdığım bi konu var o yuvarlak yuvarlak olanlar bal kabağımı ya.balkabağıysa nasıl yapmışlar onu öyle top gibi yuvarlak?

derviş - 20-02-2010 02:20
balkabağına bayılıyorum ya tartı tatlısı hepsi çok hoş

xcelis - 11-02-2010 09:45
bol cevizli guzel olur

- 06-02-2010 10:52
güzel bir tarif fakat oldukça uğraştırıcı

dimple1905 - 06-02-2010 09:16
hazir mevsimindeyken yapiyorum bol cevizli guzel oluyor

- 06-02-2010 02:35
ölçüleri ne kadar güzel vermişsiniz hem gramlı hem kaşıklı bardaklı tarifi de en kısa zamanda denemek isterim

tozpembe79 - 02-02-2010 04:37
bol cevizli guzel oluyor kabak ve ceviz muhtesem bir ikilidir zate

yetenek - 24-01-2010 08:44
kabak mevsimi geçmeden yapmalı

mehtap - 15-01-2010 10:12
kabakları yuvarlak çıkarmak zor iş bence

kamile44 - 09-01-2010 03:40
krem patiseri pasta kreması anlamına geliyor

mehtap - 09-01-2010 09:40
zahmetli birşeye benziyor ama güzel

esra_ - 08-01-2010 12:48
çok guzel üstüne ceviz serpip yemeli bu harıka gorunen balkabağını

catpat077 - 06-01-2010 10:49
krema patiseri yazıyor patiser nedemek

NEVİN41 - 06-01-2010 07:48
yerim ben bunu

hatice23 - 05-01-2010 03:32
balkabağı sevenler için farklı bir tarif

NEVİN41 - 05-01-2010 12:01
üzerine dövülmüş ceviz veya hindistan cevizirendesi dökerek deneyeceğim

mehtap - 02-01-2010 09:59
görünüşü muhteşem eminim tadı da öyledir

ilhan6532 - 01-01-2010 08:50
çok nefis görünüyor .

inci özsoy - 31-12-2009 12:38
kilo alalım evett :D

aysell - 29-12-2009 02:19
harika bunlar kilo alalım diye demi

alleez - 27-12-2009 06:03
güzel duruyor.denemek lazım

beybii - 18-12-2009 08:51
kabak sevmem ama güzelgöünüyor

Qharizma - 15-12-2009 11:45
Kestaneye hiç benzemiyor ki :)) Balkabağı hiç yememiş olan da olabilir, gayet doğaldır.

fatuana - 15-12-2009 01:05
resime bakınca ben kabakları kestane zannettim

gungem - 15-12-2009 12:09
begenmedim

ataberk - 12-12-2009 11:35
belki inanmicaksınız ama ben hiç balkabağı yemedim.şimdi görmedimde dicem ama kimse inanmicak :)

seda33 - 12-12-2009 03:46
balkabağının her çeşit tatlısını sever afiyetle yerim teşekkürler

buklem - 11-12-2009 05:51
Ben balkabağına bayılırım.  Hatay usulü, Kİreçte kabak tatlısı yapıyorum, üzerine de tahinli sos gezdiriyorum,ceviz içi de tabi sostan önce serpiyorum, nefis oluyor. Bakabağı çorbası da kremalı gayet güzeloluyor, püresi ile çeşitli parfeler ve bisküvili pasta vs. , daha bir çok çeşit yapıyorum. Hepsi de güzel oluyor.

fatuana - 11-12-2009 04:05
şu balkabağını sevemedim gitti bir türlü

nuray.uzunc - 11-12-2009 03:05
çok güzel tatlı

hatice23 - 10-12-2009 06:00
MUHTEŞEM GÖRÜNÜYO

dino - 10-12-2009 04:11
Ağızda dağılan ve çok hafif bir tart, Balkabağın çok güzel bir aroması var. Değişiklik arıyorsanız bu tarif tam size göre


elif2005 - 10-12-2009 12:50
cok guzel gorunuyor resimde de goruldugu gibi parizyen kasikla super oluyor tatli kasigina gore arkadaslar parizyen kasigi tercih ediyor yuvarlak sekli guzel veriyor parizyen kasik

- 10-12-2009 01:57
hım çok severim çok güzel

hatice23 - 09-12-2009 04:34
bal kabagını sevmem ama cok hos görunuyor

ozgekoc - 09-12-2009 01:25
çok şık olmuş

aysezer222 - 09-12-2009 08:58
emekli ama çok güzel yya duruşa bak ne kibar:)

hayal - 08-12-2009 07:01
ÇOK ŞIK GÖRÜNÜYOR.

CDE - 07-12-2009 09:49
çok güzel görünüyor

emineburak - 07-12-2009 01:15
parizyen kaşıkla ilgili verdiğiniz bilgi için teşekkürler piyasada araştıracağım fiyatı uygunsa alırım

mehtap - 06-12-2009 10:09
bayağı uğraştırmalı ama güzele benziyor

cicikan - 05-12-2009 11:19
nasılda güzel olmuş balkabağı demeye şahit lazım

özlenaz - 05-12-2009 08:59
süper yaaa

nursen - 04-12-2009 11:12
balkabagı herseye cok güzel bir tat veriyor

aysell - 04-12-2009 05:59
balkabağını çocukluğumdan beridir sevemedim

gülirana - 04-12-2009 05:58
hım hım çok güzel

hatice23 - 04-12-2009 05:25
güzel

hatice23 - 04-12-2009 05:17
bugün kabak aldım sırf bu tarifi yapmak için

kamile44 - 04-12-2009 11:37
şimdi olsa da yesemm

anemon - 03-12-2009 01:41
balkabaklı yaş pasta yapmıştım tadı muhteşemdi rengide eminim tartda öyledir.

gulsevdam - 03-12-2009 12:05
bayılırım balkabağına

iris - 03-12-2009 12:15
uğraşılması gereken bir tarif bana göre diill

gungem - 02-12-2009 07:33
görünüşü çok harika

kamile44 - 01-12-2009 08:13
çok şık bir görünüşü var.Bu tarta kimse dayanamaz eminim.

nilnurah - 01-12-2009 04:14
bal kbaklı tart tarifni ilk kez görüyorum.genlde sadece tatlısını yaparız.eğişik olmuş.kabak alırsam yapmayı düşünüyorum.çok güzel :)

ayla26 - 01-12-2009 02:58
ilginç bir tarif üstüne cevizle mükemmel olacaktır

wish - 01-12-2009 01:57
görünüşü süper

gulcin - 23-11-2009 12:08
Parizyen kaşık özellikle meyve salatası ve süsleme amaçlı olarak değişik dekorlar hazırlarken, dondurma servisinde de çok kullanışlı oluyor.

fatuana - 15-11-2009 08:00
Değerli Üyemiz,
Parizyen kaşık, malzemeye yuvarlak şekil vermeyi sağlayan bir kaşıktır.Resimde balkabaklarının yanında yer alan parizyen kaşığıdır. Piyasada satılmaktadır. Parizyen kaşığı yerine tatlı kaşığı da kullanılabilir.
Saygılarımızla,

yuvamaya - 25-10-2009 07:27
güzel bir tarif parizyen kaşığı nedir bilen var mı

mehtap - 22-10-2009 12:25
bol enerji verici bir lezzet

yetenek - 19-10-2009 11:40
Bu tatliya kimse hayir diyemez,bende demem ...

hawwa - 14-10-2009 12:54
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları