ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Baharatlı ve Peynirli Örgü Poğaçalar

MALZEMELER

Hamur :
• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• 7 yemek kaşığı margarin (140 g ) oda sıcaklığında
• 1 yumurta
• 1 su bardağı+1 çay bardağı ılık su (38˚C) (280 g)
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı pul biber
İç Malzeme:
• Beyaz peynir
Üzeri İçin:
• 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Un ve yumuşamış margarini bir kaba alıp kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Ilık (38˚C) suda 1 paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Pul biber ile naneyi ekleyerek 1 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini örterek 5 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp hafif unlanmış zeminde merdane ile oval şekilde açın.
Orta kısmına uzunlamasına ufalanmış peynir yerleştirin. Hamurun kenarlarına 1,5 cm aralıklarla verev kesikler oluşturun. Kesilen parçaların her birini karşılıklı birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları