ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Bağdat Tatlısı

MALZEMELER
(8 kişilik)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 7 su bardağı un (750 g)
• 1,5 su bardağı süt (300 g)
• Tereyağ (80 g)
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• Margarin (hamurun arasına koymak için) (200 g)
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
Şerbet:
• 3 su bardağı şeker (525 g)
• 3 su bardağı su (510 g)
• 2-3 damla limon suyu
İç malzeme:
• 1 kahve fincanı damla çikolata (50 g)
• 1 su bardağı dövülmüş fındık içi (115 g)
• 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (15 g)
• Vişne (75 g)

Kullandığınız malzemelerin tümünün oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
Bir kapta iç malzemelerin tamamını karıştırın. Diğer taraftan şerbet için şeker ve suyu kaynatın.2-3 damla limon suyu damlatıp birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Geniş bir kapta margarin hariç hamur malzemelerini karıştırın. Homojen, pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamuru 10 dk. dinlendirin. Hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Margarine de dikdörtgen şekli verin ve hamurun ortasına yerleştirip, zarf şeklinde kapatın. 15 dk. buzdolabında bekletin. Tekrar dikdörtgen şeklinde açıp iki ucunu ortaya getirip ikiye katlayın. 15 dk. buzdolabında bekletin. Dikdörtgen şeklinde açıp bir ucu ortaya, diğer ucuda onun üzerine getirin ve 15 dk. daha buzdolabında bekletin. Hamuru son olarak dikdörtgen şeklinde uzunlamasına ince bir şekilde açın. Hamuru 10*10 cm ebatında bıçakla bölün. Her parçanın içine iç malzemeyi yerleştirin. Uçları üst üste gelecek şekilde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin, üzerini nemli bir bezle örterek  oda  sıcaklığında 40-50 dk. mayalandırın. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-190°C’lik fırında  15 dk. pişirin. Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün, üzerini yumuşamaları için bir tepsiyle kapatın. Soğuyunca servis yapın.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

enfes bir tatlı elinize sağlık

nıluferdonmez - 08-10-2013 08:24
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları