ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Açma

MALZEMELER
(10 AÇMA)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 4.5 su bardağı un (500 g )
• 2.5 çay bardağı süt (250 g )
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g )
• 2 yemek kaşığı şeker (40 g)
• 4 yemek kaşığı tereyağı (80 g )
• 1 adet yumurta
Garnitür:
• 9 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı susam (50 g)
• 1 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Tereyağını küçük parçalara kesip, hamura ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin. Hamurdan 100 gr’lık parçalar kesin ve top haline gelecek şekilde yuvarlayın. Merdaneyle yuvarlak açın ve ortasına bir tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 20 cm uzunluğunda yuvarlayın. Hamurunuzu iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 200° C fırında 20 dk pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.


 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

süper (:

esmerist - 27-03-2013 11:31
gerçekten çok lezzetli oluyo hafta sonu kahvaltıları için sıcacık eviniz mis gibi koksun kokusundan uyansın herkes yuva mayayla harika oluyo başka mayayla aynı lezzet ve o güzel koku olmuyo

hulayda - 03-04-2012 09:10
bu açmalar herzaman süper olur..

alleez - 01-04-2012 09:26
YUVA MAYA ile açmalar bir harika oluyor

ilknur05 - 03-01-2012 07:06
açmayı benım kadar güzel yapan yok sanırım ama açmanın en buyuk önemı mayası YUVA MAYA ise emın olki süper oluyo

hicran - 18-10-2011 03:01
tıpkı pastane vitrini gibi

güliz - 05-09-2011 07:11
benim en çok yaptığım tariftir .sizin tarifi de deniycem .çok çok güzeller .

nıluferdonmez - 05-08-2011 02:43
şişman sıcak bir açma gibisi yoktur))))çocukluğumun en taze anısı

aybar - 20-04-2011 11:03
açmayı süper yaparım yumuşacık olur..

gülüm42 - 15-03-2011 06:35
çay ve açma şimdi güzel olurdu

nigar23 - 04-03-2011 04:08
bu tarifi çok yapıyorum

ecem65 - 11-02-2011 04:28
benimde misafir gelcek acaba yapsammı?yapıcam galiba;)

derviş - 31-01-2011 06:38
denedim herkes çok beyendi.

ecem65 - 07-01-2011 06:28
hanımlar kesinlikle yapın aynen fırın açması gibi oluyor. abartısız söylüyorum sonuç mükemmel..

penyez - 17-12-2010 06:05
açma güzel oluyor bend eyapıyorum sıkça deneyin.

gülüm42 - 08-12-2010 11:54
hem pratik hemde hesaplı

nigar23 - 06-12-2010 02:32
sık sık yapıyorum harika oluyor..

nigar23 - 31-10-2010 09:50
açma konusunda çok iddialıyım güzel oluyor..

duygusal - 12-10-2010 09:14
cok severek denedigim bir tarif herkese tavsiye ederim

- 29-09-2010 03:21
offfffffffff şu saatte canım çekti


cenan - 24-09-2010 12:10
bugün misafirlerime yaptım içine haşhaş koydum hepsi uyudu:) şaka şaka çok güzel oldu..

duygusal - 22-09-2010 09:38
hic acma yapmadim basarabilirmiyim acaba

- 22-09-2010 12:40
ablam çok güzel yapıyor

emineburak - 26-08-2010 02:24
çok yağlı ama açmada böyle güzel oluyo.ramazanda ağır olur sanırım

derviş - 11-08-2010 03:27
cayın yanına sekill gider olsada yesek ya ama ben yapınca olurr hemen yapmam lazım

esmossa - 11-08-2010 01:00
yumuşacık poçacık.ne severim..

duygusal - 11-08-2010 11:54
bol tereyağlı olsa keşke ama ağır olur

saniyekaradag - 09-08-2010 10:30
bayılırım pufidik açmalara

catpat077 - 06-01-2010 10:56
pastane acması gibi

NEVİN41 - 06-01-2010 01:46
pofuduk açmaları çok severim

gülirana - 31-12-2009 07:06
müthiş görünüyor elinize sağlık

gözde bilge - 29-12-2009 11:43
cocuklarin bayildigi lezzet evde daha ekonomik hijyenik oluyor

yetenek - 29-12-2009 08:27
harika gercekten

aysell - 29-12-2009 02:15
günümüzde simit centerler cok var. aradığımız herceşit poğaca kek vepastaları buluyoruz fakat evyapımı özellikle kendi yaptığımz kek poğacalar bir başka oluyo

dino - 28-12-2009 08:22
ben de denedim...

asze - 25-12-2009 12:54
benimde tariflerim var telefon arizalandi gonderemiyorum bakalim baktirayim ne zaman duzelirse o zaman gondermek istiyorum resimsiz tarifler gecerli degil yaziyor tarif ekle kismindan o yuzden beklemedeyim mecburen

yetenek - 24-12-2009 11:22
merhaba yeni üye oldum güzel bir site ben çok sey dikkatımı cektı resimleri ile anlatması güzel yuva maya bun ları buraya koymus ama benim midem hepsıı yeme istıyor

yagmurdoga - 23-12-2009 08:42
şu an hepsini yiyebilirim

nikals - 22-12-2009 11:41
tarif ekle kısmından gönderebilrisin fatuana.arkadaşım oradan gönderdi

Marmelat - 21-12-2009 08:58
cok seviyorum ama hiç denemedim

aysell - 20-12-2009 09:50
Çok iddialı görkemli tariflerimi paylaşım için yayınlamak düşüncesindeydim ama sitede çok eksiklikler var. Umarım yakında düzelir.

fatuana - 20-12-2009 01:37
PASTANE ACMASI GİBİ OLMUŞ

dino - 17-12-2009 10:18
bence çok güzel bir tarif hemen deneyeceğim.

Qharizma - 15-12-2009 11:32
bu tariften sonra acma evde yapılır

dino - 15-12-2009 06:35
Bu tarifi de denediğim için herkese tavsiye ederim.

Feyza - 14-12-2009 09:47
yetenek nerelerde cikti galiba malum cok yogun aralarda firsat buldukca geliyor istersen sor o cok bilir herseyi

- 12-12-2009 11:39
8 kasikla guzel oluyor ama 7 kasik olunca sanki biraz lezzeti tam veremeyebilir gibi geliyor yinede karar senin becerikli

- 12-12-2009 11:37
teteyagini biraz azaltsak daha iyi olmazmi 9 yerine 7 kasik kullansam nasil olur acaba kararsiz kaldim

- 12-12-2009 11:17
acma super oluyor gercekten sadece tereyag miktari biraz farkli olabiliyor

yetenek - 12-12-2009 10:54
güzel tarif.sabah kahvaltıları için ideal

a.altun - 12-12-2009 05:03
bol susamlı tercihim

seda33 - 12-12-2009 03:48
firsat bulunca denemek istiyorum bazi arkadaslarda yapiyor tereyagi 9 kasik yerine 8 kasik koyuyorlar bazilari susami daha fazla kullaniyor

- 11-12-2009 12:06
acma cocukluk yillarina goturuyor insani acmayi sevmeyen yok misafir gelince birde cocuklu misafir geldimi geriye hic acma kalmiyor insan mutlu oluyor

- 10-12-2009 08:03
açmanın özelliği sade olması bence sade daha güzel oluyor..


elif2005 - 10-12-2009 12:56
cocuklar icin vazgecilmez bir lezzet saglikli hijyenik denemeyenlere tavsiye ederim

- 10-12-2009 01:50
son derece saglikli yapmasi kolay hem misafirler hem cocuklar icin ideal

yetenek - 09-12-2009 11:57
hamur işini sevmem

hatice23 - 09-12-2009 04:35
şekillendirmek zor olabilir mi acaba

aysezer222 - 09-12-2009 09:01
açmaya severım süper görünüyo olsada yesek:)

hayal - 08-12-2009 06:52
BAYILIRIM AÇMAYA.

CDE - 07-12-2009 09:47
tadı çok güzeldir tavsiye ederim

emineburak - 07-12-2009 01:18
Yaş maya veya instant maya kullanılıyor tarifte. İkisi aynı anda kullanılmıyor. Zaten buna gerek de yok. İki mayanın da göreci aynı. Ben genelde hep yaş maya tercih ediyorum..

fatuana - 06-12-2009 09:31
bu siteyi vede bu güzel hamur işlerine bakarken acıktım

dino - 06-12-2009 06:46
cok guzel gorunuyor...gunumuz var yapayim...hem yas mayanin hemde kuru mayanin kullanilmasi degisik geldi...

sefemet - 06-12-2009 01:16
en kisa zamanda denemek istiyorum cok guzel gorunuyor insani cocukluk gunlerine goturuyor

- 06-12-2009 12:35
tariflerdeki bardak,kaşık gibi ölçü olması çok güzel,uygulaması çok kolay oluyor.

Ozdesleyla - 05-12-2009 09:13
ben çok severim hele beyaz peynr ve çayla ne güzel olur

buklem - 05-12-2009 09:11
yarında misafimiz gelicek bu tarifi yapıcam

özlenaz - 05-12-2009 09:08
Açmayı sevmeyen herhalde yoktur. Dar zamanlarda bile hemen yapılabilecek bir tarif. Şekillendirdikten sonra tepsi mayası için çok fazla bekletmeye bile gerek yok, diğer mayalı hamurişlerinin aksine. Zaten, daha siz açmayı açıp da katmerleyerek satmaladığınız anda tekrar mayalanıp kabarmaya devam ediyor. Tepsideki hamurlar zaten kendini belli ediyor.Bu aşamada bekletmeden fırına verilmeli.

fatuana - 05-12-2009 08:42
sprrr

incisev - 05-12-2009 07:06
demeye deger bir tarif

beybii - 05-12-2009 06:26
çok nefiz gözüküyor, deneyeceğim

duygu_x - 05-12-2009 05:51
ay bayilirim acmaya,kesin deniyecegim

demari - 05-12-2009 03:14
acma evde yapilinca cok guzel temiz hijyenik gonul rahatligiyla cocuklarin yedigi bir lezzet oluyor disarda satilanlarin cogu maalesef hijyen kosullarindan cok uzak oluyor

- 05-12-2009 02:25
bende açma yapıyorumn ama buradaki kadar güzel olmuoyr

ESRAPEK - 04-12-2009 05:27
tarifi okurken bile ağzım sulandı hemen deneyeceğim

gülirana - 04-12-2009 05:27
buda güzel görünüyo

hatice23 - 04-12-2009 05:26
En iyi yaptigim tariflerden birisi:)

stafex - 04-12-2009 01:15
Açma'ya iyi bir maya kullanılırsa hamur kıvamına geldiği için oldukça lezzetli oluyor.Ben 11 gr YUva instant maya ile denedim.Hamuru iyice yoğurursanız pişirirken açmanın iç kısmının hamur kalmamasını sağlamış olursunuz.

mesepalamudu - 04-12-2009 12:57
acma nostaljik bir lezzet cocuklugumuzdan kalma cok sevilen yapmasi kolay sonderece saglikli pastanalerdeki gibi degil malum bircok pastaneden alinanlar husranla sonuclaniyo evde yapilan acmalar daha guzel oluyor gonul rahatligiyla hem cocuklara hem misafirlere ikram ediliyor

yetenek - 04-12-2009 04:23
AÇMAYA BAYILIRIM

nursen - 03-12-2009 01:49
vazgeçilmez..

rosee_ - 03-12-2009 01:46
bayılırımm bunuda dencemm

incisev - 03-12-2009 01:18
şimdi olsada sıcak sıcak yesek

nurhan43 - 03-12-2009 12:08
okul günlerimi hatırlattı yiğenlerime yapacağım

naime - 02-12-2009 03:16
gel beni ye diyor paylasım için tesekkurler

esmos - 02-12-2009 01:47
denemekte fayda var...

gungem - 02-12-2009 12:51
çok beğendim

kamile44 - 01-12-2009 08:02
çok severimn

ayla26 - 01-12-2009 07:47
Çok çeşitli sayıda poğaça tarifim vardır ve hepsi de harika oluyor..

fatuana - 01-12-2009 12:32
ben yapıyorum çok güzel oluyor

gulcin - 23-11-2009 12:10
benim yaptıgım açmalar nedense pastanedde olanlar gibi olmuyor.bu şekilde bir daha deneyecegim.

eylem - 14-11-2009 02:00
mayalı tarifler her zaman favorimdir. açmayı tereyağlı ve sade, tahinli, cevizli, haşhaş ezmeli, zeytin ezmeli veya çemenli de denedim, gayet güzel oluyor..tavsiye ederim.. bir de nacizane fikrim şudur ki; açmalarda ve özellikle diğer mayalı hamurişlerinde hamurişini şekillendirdikten sonra bir müddet (yer mayası da denilen) tepsi mayası için bekletmek de iyi sonuç için önemli..

fatuana - 07-11-2009 08:16
her zaman yaparım

nurhan43 - 03-11-2009 08:59
en zor anımda beni mahcup etmeyen canım poçam


burcumut - 18-10-2009 02:04
250 gr süt yerine yarı yarıya ılık su ve ılık süt karışımını denersen daha çok kabarıyor

burcumut - 18-10-2009 02:01
ayy görüntüsü bile insanın iştahını açtı.

keleverek81 - 13-10-2009 03:56
çok güzeller...sanki kokusu geliyor gibi oldum...

hawwa - 13-10-2009 03:07
açmayı çocukluğumdan beri çok severimm..

anemon - 13-10-2009 12:16
harika görünüyorlar.deneyip sonucu yazarım.

berrak - 11-10-2009 11:31
kahvaltıda yada 5 çayında harika bu arada yumurtayı çok az sütle inceltip sürerseniz hamur işleriniz daha parlak olur kolay gelsin

mehtap - 10-10-2009 10:58
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları