ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Basit Şambaba

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

denemek lazım


ilknur05 - 14-01-2012 07:22
aynı zamanda yaş pasta gibi

nıluferdonmez - 12-08-2011 11:51
denemek lazım..

gülüm42 - 28-03-2011 08:59
bunu biliyorum pratik tadıda güzel deneyin...

GÜLHAN - 30-12-2010 10:27
tatlı severlerin kaçırmayacagı bir tarif.

gülüm42 - 10-12-2010 06:45
İSMİ TUHAF AMA TADI GÜZEL

asiye - 19-09-2010 12:52
iftara güzel gider.

duygusal - 22-08-2010 03:18
hep merak etmişimdir bu şambaba ismi nerden geliyor diye

saniyekaradag - 09-08-2010 04:58
herkes yapabilir cok kolay ve lezzeti harika tabii yerken olculu olmak sartiyla ben ne olursa olsun cok az yerim kilo almak istemem kilo sorunum yok ama saglik acisindan az yemegi tercih ederim

yetenek - 22-01-2010 03:33
annem şambabayı çok güzel yapar
sanırım anneme gerek kalmadan ben de yapıcam
çok basit bir tarif

esra_ - 11-01-2010 07:06
bu tarifler varken nasıl kilo alınmazki

catpat077 - 07-01-2010 11:48
dışarıdan almaktansa evde yapmak daha sağlıklı

alleez - 30-12-2009 10:21
denemedim evde hiç

aysell - 29-12-2009 02:43
şambaba ve puding nasıl oluyor acaba düşünemiyorum

emineburak - 25-12-2009 04:21
üzerine arzuyagöre konulan pudidg güzel bir öneri

dino - 24-12-2009 08:49
nam nam nam :) gelsin kilolar :)

melos - 23-12-2009 07:13
süper olmuş tam aradığım tarif teşekkürler

Qharizma - 18-12-2009 12:59
tatlıya itiraz edemem

dino - 13-12-2009 10:14
un yerine birazda irmik katabilir miyiz?

elif2005 - 12-12-2009 09:56
gerçekten basit

seda33 - 12-12-2009 04:18
cok kolay ve lezzetli

- 11-12-2009 02:19
Deneyin. Ne kadar lezzetli ve pratik olduğunu göreceksiniz. Üstelik de çok kolay. 10 dakikada hazırlayıp fırına sürebilirsiniz.

fatuana - 11-12-2009 01:04
denemek lazım.

hayal - 10-12-2009 04:15
Şambaba , Şambali tatlısından tamamen farklıdır, arkadaşlar. Şam tatlısı, İzmir'de de Şambali adını almış ve yapımı da gerçekten çok kolay. DEtaylı tarifini bu sitede yazmıştım.

fatuana - 09-12-2009 07:55
izmirli olup smababa yapmayı bilmemek :(

ozgekoc - 09-12-2009 02:08
tatlıyı severım denemekden ne cıkar.

hayal - 08-12-2009 07:27
EN KISA ZAMANDA DENEMEM GEREK

CDE - 08-12-2009 04:22
tatlıya bayılırım

ataberk - 08-12-2009 12:26
guzelllll denemem lazım

nursen - 07-12-2009 09:14
tatlı sevenlere paylaşılır

dino - 07-12-2009 09:05
tatlıyla pek aram yok ama güzele benziyo

özlenaz - 06-12-2009 12:16
eminim güzeldir ama biraz ağır gibi geldi bana

gülirana - 05-12-2009 05:56
keşke resimli olsaymış daha güzel olurdu

kamile44 - 03-12-2009 05:05
ŞAM TATLISI AYRINTILI TARİFİ:

1 su bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı vanilya veyarım bardak pudra şeker veya şeker harmanlanır kuru malzemeler önce harmanlanır). 2 su bardağı yoğurt ile beraber bir kâseye alınarak hızlı hızlı karıştırılır. aSlaçok çırpılıp yoğurdun sulanmasına izin verilmez. Sadece homojen bir şekilde ve çok seri olarak harmanlanır. Katı yağla yağlanmış tepsiye dökülüp üzeri spatula ile düzeltilir. Belirli aralıklarla yerfıstığı veya badem saplanır. Sıcak fırında pembeleşene dek fırınlanır. (150-170 derece) Önceden 2 su bardağı şeker, 2 su bardağoı su ve yarım limon ile klasik şerbet hazırlayıp soğutulmuş şerbet gezdirilir. Tatlı tekrar ılık ve sönmüş fırında 5 dk bekletilip şerbetini emmesi sağlanır. (Not: Şerbeti fazla yoğun olmayacak. Bu ölçüler küçük bir kare tepsi için (16-20 dilim) için idealdir. Hamur tepsiye yaklaşık olarak 1,5-2 parmak kalınlığında dökülür.)





fatuana - 18-11-2009 09:45
Şambalı ve Şam tatlısı yani Şambali, ikisi de ayrı ayrı güzel ve lezzetli.. Fakat genelde, isimleri benzeyen bu iki tatlının ikisi çok farklı. Şam tatlısı özellikle Adana'da çok meşhurdur. Gerçi İzmir'dekiler sahiplenmiş ve adına Şambali, demişler. Halbuki bu tatlı Adana'ya ait ve oradya da aslında Arap ülkelerinden gelmiş. Lübnan ve Suriye'de özellikle bugün bile yaygın.
En ilginç tarafı da, bu denli lezzetli ve meşhur bir tatlının bu denli de yapımı kolay olması. Malzemesi de az ve yapımı beş dakika bile sürmez. Gerçek Şam tatlısında asla un yoktur, bazıları koysa da. Asıl Şam tatlısı sade irmikle yapılır. Ben çok pratik bir şam tatlısı tarifimi vereceğim. Kİm demiş, sır diye.. WEb'de çok tarif var. Önemli olan garantili ve orijinal olması. YOĞURT, İRMİK, KABARTMA TOZU,VANİLYA, BİRAZ ŞEKER VEYA PUDRA ŞEKER, BİR DE ŞERBET,HEPSİ BU.
ÇOK SULANDIRMADAN HAFİF KARIŞTIRIP UYGUN TEPSİYE DÖKÜP FIRINLIYORSUNUZ (TABİ BADEM VEYA YERFISTIĞI İLE SÜSLEYEREK) ŞERBETİNİ ÇEKTİRİYORSUNUZ. UYGUN FORMDA DİLİMLEYİNCE DE SUNUMA HAZIR..AFİYET OLSUN..



fatuana - 18-11-2009 09:35
fazla zahmetli görünmüyor yapabilirim hep aynı şeyleri yapmak sıkıyor değişiklik arıyor insan

mehtap - 03-11-2009 08:37
gercekten tarifi tam bilinemezdi onceden simdi biliniyor ve herkes kendine gore ufak tefek degisiklikler yapiyor ozellikle pudin konusunda cok farkli sunumlarla karsilastim bazilari kakolu puding yerine muzlu puding tercih ediyor bazilari kakaolu puding kullaniyor yarim pakey yerine 3/2 sini kullaniyorlar bazilarida sut olayini birbucuk bardak sut yarim bardak su koyarak yapiyorlar ama sirf sut daha guzel oluyor su biraz lezzetini degistiriyor

yetenek - 21-10-2009 12:21
eskiden şambalicilere bu tarifi sır gibi saklarlarmış.şimdi ne güzel hemen ulaşabiliyoruz..

hawwa - 15-10-2009 01:30
Site Kullanım Koşulları