ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Acılı Ekmek

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ben bir şeyi anlamadım pişince üstüne konulan sos nasıl bir tat veriyor acaba?

nıluferdonmez - 30-07-2011 10:08
acılısını pek sevmem..

gülüm42 - 28-03-2011 08:59
ooo olsada yesek bu saatte

GÜLHAN - 28-02-2011 10:03
ekmekle her şey iyi gider taptaze şöyle..

gülüm42 - 10-12-2010 06:44
BNCE GÜZEL EKMEK:)

asiye - 19-09-2010 02:31
ekmek acılı olmasın ya..

duygusal - 18-08-2010 01:10
pu biber li ekmek güzel :)

saniyekaradag - 09-08-2010 04:54
aci sevmeyenler iki farkli yontem uyguluyor bazilari biber salcasiyla domates salcasini karsistirarak yapiyor bazilarida sadece domates salcasi kullaniyor ayni sey pul biber icinde gecerli genelde pul biberi miktarini 50 gram degil ortalama 25 gramda tutuyorlar tabii herkesin damak zevki yada saglik durumuna gore degisebiliyor

yetenek - 22-01-2010 02:20
güzel olurmu acaba

catpat077 - 07-01-2010 11:53
acı sevenler için cok güzel

NEVİN41 - 05-01-2010 09:13
bu tarif hep misafirlikteki tatlı anıları hatırlatıyor

alleez - 30-12-2009 10:17
acısız yapsak :D

aysell - 29-12-2009 02:43
bence bide içine kekik katılmalı o zamanda süper olurdu

emineburak - 25-12-2009 04:16
bu tarif ekmek yapma makinasında da olurmu

dino - 24-12-2009 08:51
NEDEN HERKES MÜKERRER YORUM YAZARAK KİRLİLİK YARATIYOR, ANLAMAK ZOR. ANLARLAR MI ACABA?DİYE AYNISINI DENEDİM AMA SONUÇ YOK. YENİ BİR BİLGİ VAR MI İDYE BAKIYORUM. YOK. SIRF YORUM YAZMIŞ OLMAK İÇİN,"ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR, OLSA DA YESEK" GİBİ YORUM YAZMAK YERİNE, BİLGİ VE PÜF NOKTALARI, DENEME SONUÇLARI, DEĞİŞİK SUNUM FİKİRLERİ VS. GİBİ FARKLI ŞEYLER YAZILSA ÇOK DAHA UYGUN OLURDU. KİM NE YAZMIŞ DİYE BAKMAKTAN VE OKUMAKTAN DOLAYI, BOŞU BOŞUNA VAKTİMİZİ HARCAMIŞ OLUYORUZ YOKSA.

fatuana - 20-12-2009 01:42
acı sevenlere göre

Qharizma - 18-12-2009 01:01
Çok enfes bir gtariftir, elinize sağlık. teşekkürler..

fatuana - 17-12-2009 07:45
Bol soğan, çok az su eklenerek kavrulursa, mideye de dokunmaz. Hem de lezzeti ve aroması daha iyi çıkar. Fakat yanmadan çok az ısıda sotelenmesi gerekir. Bol soğanlı tercih ederim..

fatuana - 14-12-2009 02:03
cok guzel kolay super bir lezzet mide yanmasi olanlar sogani az kullaniyor sogan hep lezzet verir hem antibiyotiktir ama mide yanmasi reflu olanlar sogani azaltiyor yoksa cok aci cekiyorlar bir cok kez den geldim arkadaslarda yedikten sonra yanma izdirap herkese saglik dilerim

- 14-12-2009 12:38
acıyıda severim

dino - 13-12-2009 10:12
genelde hazır satın alıyoruz bunu.ama pek zor görünmüyor

seda33 - 12-12-2009 04:19
Ben de özellikle bol soğanlı ve baharatlı severim. Soğanı az olursa fazla lezzetli olmuyor bana göre. ASıl lezzetini veren soğan, nasıl ki zeytinyağlı dolmalarda lezzet için soğan bol olur, bu da öyle :))

fatuana - 11-12-2009 11:48
denemek lazim biraz sogani az kullanirim aci yerine tatli toz biber kullanirim pul biberi de en fazla 10 gram kadar kullanarak yaparim yani yaptim guzel oldu

- 11-12-2009 02:24
Aslında, acı sevmeyenler veya yiyemeyenler, acı yerine tatlı toz biber ve bol dövülmüş ceviz içi ve baharat olarak da az miktarda kimyon , kekik vs. deneyebilirler.

fatuana - 09-12-2009 07:56
acıyı yiyemiyorum malesef. denemek isterdim tarifi ama:(

ozgekoc - 09-12-2009 02:10
acıyı sevmem ama arada yerım fazydası cokdur ama.


hayal - 08-12-2009 08:12
ACIYA BAYILIRIM, İYİ İŞTAH AÇAR:)

CDE - 08-12-2009 04:23
acı severlere bu tarif

ataberk - 08-12-2009 12:28
denemek lazım

nursen - 07-12-2009 09:19
bunu yarın mutlaka denemeliyim

dino - 07-12-2009 09:07
sabah kahvaltısı için de iyi bir seçenek

gungem - 06-12-2009 02:24
yapıp kızımın beslenmesine koyabilirim

gungem - 06-12-2009 02:24
benim annem çok sever ve yapar

özlenaz - 06-12-2009 12:24
tamda görümceme göre bir tarif olmuş

gülirana - 05-12-2009 05:59
acıyı sevmiyorum..

rosee_ - 04-12-2009 02:37
eski komşum yapardı sık sık bizde afiyetle yerdik...

gungem - 03-12-2009 06:01
Aciyi sevmeme ragmen daha önce hiç acili ekmek yememiştim.Kesinlikle deniyecegim:)

stafex - 03-12-2009 02:52
kolay bir tarif.iç malzemesi için soğan yerine ceviz koyularakta yapılabilir.

ayla26 - 01-12-2009 03:28
Aciyı çok severim..

narinser - 01-12-2009 03:20
Bir de, biraz daha farklı bir malzemeli sos hazırlanabiliyor. Mayalı hamur çok ince yufka şeklinde açılıp sos arasına yayılarak rulo yapılıyor. Tekrar rulo inceltilip esnetilerek dilim dilim kesilerek tepsiye (soslu kısmı üste gelecek şekilde) diziliyor, üzerine de yoğurt karıştırılmış yoğurt sürülüp fırınlanıyor. O da enfes oluyor.İçine bol ceviz ve acı biber de ekleyerek yapınca da tadına doyum olmaz. Ruloyu çamaşır böreği gibi burarak da hazırlanırsa hamuru tel tel, lif lif ayrılan, puf puff bir şekilde pişiyor..Şiddetle tavsiye edilir.

fatuana - 15-11-2009 08:29
iç malzemesini kurulmuş kırmızı biberle yapabilirsiniz.biberleri sıcak suda ıslatın sonra rondodan geçirin.içine 50 gr sıvı yağ ,yarım halka şeklinde doğranmış soğan ve bir çay bardağı ssusam koyabilirsiniz

mehtap - 17-10-2009 09:51
güneye has çay ikramlarında çok rağbet gören bir hamur işi...Acı ile arası olmayanlar pek tabi tatlı biber kullanabilirler....


hawwa - 15-10-2009 01:31
Site Kullanım Koşulları