ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Zencefilli Patates ve Havuç

Besleyici ve kalorisi düşük zencefilli, patates ve havuç çorbası..Malzemeler1 çorba kaşığı zeytinyağı1 orta boy doğranmış soğan250 ml tavuk suyu1 adet soyulmuş ve doğranmış orta boy patates5 adet soyulmuş ve doğranmış havuç1 çorba kaşığı zencefilHazırlanışıİlk olarak büyük bir tencerede yağı ısıt. Soğanı koy ve pembeleşinceye kadar karıştırarak pişir. İki bardak su ile tavuk suyunu, patates, havuç ve zencefili ekleyin. Bunları kaynatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 15 dakikaya yakın pişirin. Piştikten sonra hepsini robottan püre haline gelinceye kadar çekin. Sonra karışımı tencereye geri boşaltın. Damak tadınıza göre koyuysa biraz daha su ekleyin. İstersen tuz ve biber ekleyebilirsin.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

zencefili çorbada denememiştim

nıluferdonmez - 18-08-2011 04:33
zencefil şifa kaynagı

gülüm42 - 30-03-2011 07:35
zencefilli çorba kış günlerinin vazgeçilmez içeceği

nevince - 03-02-2011 08:35
zencefilin yaralı olduğnu biliyorum..

GÜLHAN - 06-01-2011 11:38
zencefil soğuk algınlığında çok faydalı ayrıca yağ yakma özelliği var

naime - 09-11-2010 11:51
zencefil çok faydalı bu tarifi deneyeceğim

mehtap - 09-11-2010 07:22
zencefil çorbalara çok güzel tat veriyo
özellikle tel şehriye çorbasına zencefil çok yakışıyo.

cenan - 09-11-2010 07:16
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları