ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sütlü İrmik Tatlısı


 

 

 

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker(tatlı seven yarım bardak daha ilave edebilir.)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kadar margarin ya da tereyağı
1 paket kakolu bisküvi
Dövülmüş fındık, tarçın

Hazırlanışı:

Geniş bir tencereye irmik, şeker vanilya ve limon kabuğu rendesini alıp karıştırın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tencereye yavaş yavaş sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallabei kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve bir süre daha karıştırın.

Önceden ıslattığınız kupların içine birkaç adet ufalanmış kakolu bisküyi ve dövülmüş fındıkları koyun.  Daha sonra muhallebiyi bu karışımın üzerine dökün. Buz dolabında 2 saat kadar dinlendikten sonra tatlınızı bol fındık ve tarçınla servis edin. Afiyet olsun.

Daha fazla sütlü tatlı tarifi:

Hafif sütlaç tarifi

Frambuaz soslu muhallebi

Sakızlı Hünkar muhallebisi

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları