ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sevgililer Günü Pastası



 

 

Keki için:

5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı vişne suyu (keki ıslatmak için)
Yarım su bardağı süt

Kreması İçin:

1.5 paket labne peyniri
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket krema
200 gr çilek

Üzeri için:

Renkli makaronlar

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyip, mikserin düşük ayarıyla bir süre karıştırın.

Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru boşaltın. 170 C'ye ayarlı fırında keki 40 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeteri kadar soğuduğunda keki ortadan ikiye kesin. Kekin kesik yüzeylerini vişne suyu ile ıslatın.

Bir kaba labne peynirini, kremayı, pudra şekerini, vanilyayı alıp mikserle yarım dakika çırpın. Kremanın bir kısmını pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayın.

Kalan kremaya blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirdiğiniz çilekleri ilave edip, karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra makaronlarla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları