ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sebzeli Strudel


Sevdiklerinizle bir aradayken atıştıracak kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız sebzeli strudel tam size göre

Malzemeler

2 Patlıcan,
2 Kabak,
2 Kırmızı dolmalık biber,
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
4 Hazır yufka,
3 Kaşık zeytinyağı,
1 Kaşık tere yağı,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı

Tuzladığınız patlıcanları dilimleyin , kağıt havluyla suyunu iyicealın.  Dilimleme işlemini hem kabakla hem de dolmalık biberle tamamlayın.  Dolmalık biberrleri 10-15 dakika kadar közleyin ve kabuklarını soyun. Patlıcan ve kabakları, üzerine hafif zeytinyağı gezdirip tavada 5 takika soteleyin.

İç sebzelere tuz ve karabiber ekleyip bir kenara bırakın ve önceden yağladığınızfırın tepsisi üzerine ilk yufka hamurunu yayın.  Erittiğiniz tere yağını bir fırça yardımı ile  ilk kata sürün, ardından üzerine diğer yufkaları da tek tek koyup aynı işlemi yapın.
Sonunda sebzeleri üzerine yayarak ekleyin. Kaşar peyniri rendesinide üzerine yayın ve ufkaları rulo şeklinde kapatın. Üzerine zeytinyağını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra önceden 200 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Servis önerisi

Sıcak olarak servis yapacağınız sebzeli strudel'e dilediğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Ispanak, tere, patates, havuç da bu lezzetin sevdiği tatlardır.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çay demlenirken kolayca yapılacak bir börek

nıluferdonmez - 13-08-2011 01:04
çok kolay denicem


cenan - 18-07-2011 10:51
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları