ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Reçel Yapma Zamanı


Olgun yaz meyveleri ile evde enfes reçeller hazırlamanın tam zamanı. Peki en güzel reçeli nasıl yapabilirsiniz?

Reçel yapmanın püf noktaları

•Reçel yapmak için seçeceğiniz meyvelerin olgun olması gerektiğini unutmayın. Tabi meyvelerin ezik olmamasına da dikkat etmelisiniz.
•Dondurulmuş meyveleri de aynen taze meyveler gibi pişirerek reçel yapabilirsiniz.
•Reçeli karıştıracağınız zaman mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız.
•Pişirme süresince reçelin üzerinde biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla almalısınız.
•Kıvam kontrolü yapmak için pişme süresinin sonunda, bir miktar reçeli tabağa alın. Dağılmayıp katı kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Dağılıyorsa pişme süresini 1 -2 dakika daha uzatmalısınız.
•Reçelleri kuru ve serin bir yerde 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Reçeliniz küflenirse, küflü bölgeyi alıp
bir miktar su ilavesiyle bir taşım kaynatabilirsiniz.
•Reçelinizi koyacağınız kavanozların temizliğine de ayrı bir özen göstermelisiniz. Kavanozları kapakları ile birlikte yıkayıp kaynar su ile duruladıktan sonra temiz mutfak bezine ters çevirip kurumaya bırakabilirsiniz.
•Kavanozları önceden 100 derece ısıtılmış fırında kısa bir süre bekleterek de sterilize edebilirsiniz.


Kayısı reçeli

1 kg kayısıyı ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın, bir tepsiye yerleştirin ve 1 gün güneşte bırakın. Kayısıları çelik bir tencereye alın ve üzerine 1 kg şeker serpin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Reçel koyulaşmaya başlayınca içine 1 adet limonun suyunu katın ve ateşi kapatın. Ardından reçelin parlak görünmesi için 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üzerini kağıt peçeteyle kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra reçeli kavanozlara alın.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları