ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Patlıcan Kebabı



 

Malzemeler:

1 kilo Patlıcan
500 Gram et
1 Çorba Kaşığı sıvı yağ
1 Adet kuru soğan
3-4 Adet sivri biber
2 Adet Patates
1 Tutam karabiber
1 Tutam tuz
1 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Tatlı Kaşığı acı biber salçası
1 Baş Sarımsak


Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup,kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Patlıcanların suyunu sıktıktan sonra kızartma yağına atıp hafif pembeleşene kadar kızartın.
Patatesleri de soyup kalın küpler halinde doğrayıp,çok az kızartın.
Kızartılmış malzemeleri yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerinde biraz beklettikten sonra yayvan bir tencereye alın.
Başka bir tencerede 1 çorba kaşığı soğan ve sarımsakları ve biberleri doğrayıp kavurduktan sonra etleri de atın ve hafif yumuşayana kadar pişirin.
Etler suyunu çektikten sonra domates,biber salçası,tuz ve karabiberi ekleyin.
Pişen etleri de patlıcanların üzerine yayın ve 2 bardak suyu ilave ettikten sonra patlıcanlar ve etler pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

yemek deyince akan sular durur mükemmel görünüyor

cenan - 02-11-2012 09:50
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları