ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Pastırmalı Pazı Mücveri


Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pastırmayı bambaşka bir lezzetle sunuyoruz. İşte kolay hazırlanan ve herkesin sevebileceği pastırmalı pazı mücveri...

Malzemeler

1 demet pazı
7-8 dal küp küp doğranmış soğan
1 adet küp küp  doğranmış kırmızı dolmalık biber
2 adet yumurta

Yarım su bardağı un
100 gr  küp küp  doğranmış dil peyniri
50 gr küp küp  doğranmış pastırma
Tuz, karabiber
Kızartma için ayçiçekyağı
Hazırlanışı

Pazıyı sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Suyunu tamamen sıkıp ince ince doğrayın. Derince bir kasede doğradığınız pasıyı, soğanı, kırmızı biberi,ymurtaları ve unu karıştırın. Dil peyniri ve pastırmayı da ekleyin. Mücver karışımını tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sona iyice karıştırın.

Derin bir tencerede ayçiçekyağını ısıtın. Yaklaşık bi yemek kaşığı mücver karışımını elinize alıp sıkıp, yassı hale getirin. Daha sonra tencereye koyarak kızartın. Kızaran mücverlerin bir kağıt havlu uzerinde yağını süzün. Sıcak olarak sevis edilir.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

süper parfüm etkili pastırmalardan vazgeçilmiyor

güliz - 05-09-2011 05:28
çok güzel bir tarif

nıluferdonmez - 13-08-2011 01:49
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları