ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Parlak Cildin 4 Yolu



Cildimiz, beslenme planımızdaki ve yaşam tarzımızdaki en ufak değişikliklerden bile hızlı bir şekilde etkilenir. Ufak bir streste oluşan sivilceler, kısa bir seyahat sonrasında gözaltlarında oluşan torba ve morluklar cildin verdiği tepkinin hızını ölçmede etkilidir.

 

Cilt parlaklığı, şüphesiz ki cilt güzelliğinin temel taşlarındandır. Parlak bir cilt için, cildi dışarıdan güzelleştiren temizleme, tonikleme ve nemlendirme gibi klasik cilt bakım yöntemlerinin yanı sıra cildinizi içerden besleyecek besinleri diyetinize eklemelisiniz.
 

1.Tatlı Patates: Vatanı Orta Amerika olan tatlı patates, muhteşem bir Beta-karoten ve lutein kaynağıdır. Vücudumuz, tatlı patates tüketerek vücuda aldığınız beta karoteni sağlıklı cilt hücreleri üretmek üzere A vitaminine dönüştürür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gerekli en temel vitamindir. Tatlı patatesi ince ince doğradıktan sonra damak zevkinize göre hazırladığınız baharat karışımı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile harmanlayarak fırına verebilirsiniz. Haftada iki porsiyon tatlı patates tüketmek cildinizin daha dinç ve parlak bir hale gelmesine yardım edecektir.

 

2.Ispanak: Ispanak kırışıklıklarla savaşmada, cildin parlaklaşmasında etkili olan üç önemli silahı birden içerir. Bunlar: vitamin C, vitamin E ve Beta-karotendir. Her üç antioksidanda baharı geride bırakıp güneşli bir yaza doğru ilerlediğimiz günlerde cildinizi güneşin UV ışınlarından koruyarak canlı ve sağlıklı kalmasını sağlar. Ispanağı zeytinyağlı bir yemek olarak, öğlen yemeğinizde ızgara bifteğinizin yanında veya domatesle birlikte bir makarna sosu hazırlayarak tüketebilirsiniz. Beslenmenizde yapacağınız ufak değişiklikler metabolizmamızın canlanmasını da sağlayacaktır.
3.Pekan Cevizi: Pekan Cevizi denilince akla gelen ilk şey şüphesiz ki E vitaminidir. E vitamini, cilt hücrelerinizin membranlarında koruyucu bir bariyer oluşturur. Cildimizi serbest radikal hasarından korur. Cildi sıkı ve esnek tutmaya yardımcı olur. Orta yaşların başındaysanız kendinize yapacağınız en büyük iyilik günde 3-4 adet pekan cevizi, 1 çay bardağı yulaf ve 1 kâse light yoğurt ile hazırlayacağınız gençlik karışımını tüketmek olacaktır.

 

4.Kayısı: Besin değeri oldukça yüksek olan kayısının Tirintina, Septik, Tokalı, Karacabey, Şekerpare gibi birçok farklı türü bulunur. Kayısı, yüksek miktarda beta- karoten ve potasyum içerir.  Zengin nutrisyonel bileşimi ile cildin alt ve üst tabakalarındaki kan dolaşımının hızlanmasını sağladığı için cildin yeniden yapılanmasına, dinç ve parlak bir form almasına yardımcı olur. Cildin yağ düzeyini dengelemesi, kollojene destek olması ve her mevsim bulunması kayısının ara öğünlerinizin yıldızı yapıyor. Ara öğünlerinizde 3-5 adet kuru kayısıyı yarım kâse light yoğurt veya 4 yarım ceviz ile birlikte tüketerek cilt sağlığınıza destek olabilirsiniz.

DİYETİSYEN DERYA ZÜNBÜLCAN

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları