ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Nohutlu Pilav


5 kişilik
5 dakika
Tencerede 15 dakika

Malzemeler

Nohut (2 su bardağı haşlanmış nohut)
Tereyağı ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ),
Pirinç (yarım kg),
Et suyu (1 tablet),
Su (yarım litre),
Tuz.

Püf Noktası
Nohutları bir gece öncesinden sıcak suya bırakın ve üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz atın. Pilavınızı yaparken nohutu süzün ve yıkayın.

Nohutların üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve nohutlar pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
Adım Adım Pişirme

1-Yarım kg pirinci bir kabın içine alın, soğuk suyun altında iyice yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
2- 2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Kızgın yağda pirinci kavurun. Dilediğiniz miktarda tuzu ilave edin ve pirinçler kavrulana kadar, yaklaşık 5 dakika karıştırın.
3- Pirincin üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin ve karıştırın. Üzerine yarım litre sıcak suyu dökün.

Tencereyi kısık ateşe alın. Dilerseniz içine 1 tablet et suyu atabilirsiniz. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

4- Şekil vermek için kullandığınız çorba kasesinin dibine bir tatlı kaşığı nohut, üzerine de pilavı koyun. Çorba kasesini ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz pilavı dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

en favori pilavımdır mis mis.......

güliz - 05-09-2011 05:21
nohutlu pilava bayılıyorum

nıluferdonmez - 27-08-2011 05:40
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları