ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Nohutlu Kış Çorbası



Malzemeler

1 küçük demet ıspanak
1 su bardağı nohut
2 adet küçük havuç
2 adet küçük patates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
4 su bardağı et suyu
ve 1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

•Havuç ve patatesi soyup küp küp doğranır. Ispanağı saplarıyla birlikte çok ince kıyılır.
•Tencereye koyduğunuz yap ısınınca havuçlar eklenir. 5 dakika kadar kavurduktan sonra patates eklenir.
•Patates yumuşamaya başlayınca ıspanak katılır, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika daha pişirilir.
•Süre sonunda et suyu, su, haşlanmış nohut ve 1 tatlı kaşığı tuz atılır, kaynamaya bırakılır.
•Bu arada yumurta, yoğurt, yarım tatlı kaşığı tuz ve un biraraya getirilir, 1 su bardağı kadar su ilavesiyle çırpılır.
•Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar yoğurtlu karışıma eklenerek ılıtılır. Sonra çorbaya ince akıtılarak eklenir.
•Kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
•Daha sonra ateş kısılır, 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır.
•Sıcak olarak servise sunulur.
Afiyet olsun

 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

denicem bakalım nasıl olacak

cenan - 29-12-2011 11:28
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları