ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Mantarlı Ispanak Rulo



Malzemeleri

450 gr ıspanak püresi
1 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı galeta unu
4 yumurta
Tuz
Karabiber

Dolgusu için;

30 gr tereyağı
400 gr mantar
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı un
150 ml krema
Hazırlanışı

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. Islatıp suyunu iyice sıkın. Mutfak robotuna alıp üzerine ıspanak püresi, galeta unu, tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ilave ederek 1 dakika karıştırın.

Yumurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpın ve ıspanak karışımına ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı yayın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarır çıkarmaz temiz bir mutfak bezine kağıt kısmı üstte kalacak şekilde ters çevirin ve rulo şeklinde sıkıca sararak soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayıp tereyağı ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlara un ekleyerek 1-2 dakika kavurup krema ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve ılınmaya bırakın.

Mantarlı karışımı ıspanaklı zemine yayın ve yine sıkıca rulo şeklinde sarın. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Yukarıda ki tarif bana aittir. Kaynak gösterdiğiniz yere değil. Lütfen doğru kaynak gösteriniz ya da kaldırınız... www.lezzetci.com

LezzetciCom - 12-07-2014 04:58
çok şahane bir tarif görüntü süper

nıluferdonmez - 01-11-2011 11:05
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları