ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Maklube Zamanı



Malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı

Derin bir tencerede etleri kavurun. Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün. Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin. Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun. Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın. Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin. Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bu sene ramazanda ilk defa misafirlerime denedim yemeye doyum olmuyor deneyin süper.ben tavuk etiyle yaptım çok leziz oluyor

cenan - 29-12-2011 11:37
tadından ziyade görüntü muhteşem olmuş

güliz - 17-12-2011 02:10
ismi çok değişik geldi bana ama görüntü süper

nıluferdonmez - 05-12-2011 10:57
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları