ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Luhum Pilavı


 


Luhum pilavı gerçekten damak tadına düşkün olanlar için güzel bir tarif.
Malzemeler

Hamuru için: 1 su bardağı soda , 2,5 su bardağı un,2 adet yumurta, 150 gr tereyağı ,luhumları kaynatmak için su, lezzet vermek için et suyu.

Sosu için: 2 orta boy soğan, 3 orta boy domates, 500 gr kavrulmuş kıyma, tuz , karabiber.

Yapılışı

Bir kaba, soda , yumurta, ve yağı koyup karıştırın, unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir yumağı unlayarak incecik açın, parmak kalınlığında şeritler kesip bunları kare kare(1/2 cm'lik) keserek bir bezin üzerinde kurumaya bırakın. Diğer tarafta sosu hazırlamak için soğanı yağda pişirin, domatesleri ekleyip bir- iki taşım kaynatın kıymayı katın .Hazırladığınız luhumları tuzlu sıcak suda haşlayıp kevgirle başka bir tencereye alın ve üzerine et suyu gezdirin. Biraz dinlendirip et suyunu çektirin. Servis yaparken sosu pişen luhumların üzerine dökün.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bizim yurdumuzun kadınları çok marifetli vesselam ayrıca çok güzel bir tarif

güliz - 17-12-2011 02:30
biz ona kaypancak deriz sulu ,salçalı ve kıymalı pişiririz

cenan - 14-11-2011 06:01
iştah kabartıyor

nıluferdonmez - 01-11-2011 11:14
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları