ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kuzu Kol Sarma



Malzemeler

Kuzu kol 1 adet
Biber salçası 1 çorba kaşığı
Çekilmiş ekmek içi 1 çay bardağı
Maydonoz yarım bağ
Sarmısak 3 diş
Kekik yarım çorba kaşığı
Sıvıyağ 3 çorba kaşığı
Biber
Tuz

Hazırlanışı

Maydonoz iyice temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Sarmısak dövülerek ezilir. Ekmek içi, maydonoz, sarmısak ve kekik karıştırılır. Kuzu kolunun fazla yağları temizlendikten sonra kemileri çıkarılır. Kolun iç kısmına tuz, biber atılır ve biber salçası sürülür. Üzerine aromatik malzemenin hepsi serpilir. Kol silindir şeklinde sarılır ve mutfak ya da kasap ipi ile iyice sarılarak bağlanır. Kol sarma az sıvıyağ ile yağlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Tepsi fırının içine yerleştirilir. Pişmesine 15 dakika kalatepsiye 1 su bardağı su konur. Bu su tepsinin yanmasına engel olur ve sıvı sos olarak yemeğin üzerine dökülebilir. Dilimler servis tabağına alınıp yanında garnetür olarak patates kızartmesı, sote edilmiş sebze, pilav veya makarna verilebilir.

Afiyet olsun...

Kestaneli Kuzu Kol Sarma

 

Kestaneli Kuzu Kol Sarması | video.mynet.com


 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok enfes görünüyor

nıluferdonmez - 30-12-2011 07:56
tam eşimin ağzına layık

güliz - 17-12-2011 01:57
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları