ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Köri Soslu Tavuklu Makarna



Malzemeler

1/2 paket penne makarna
1 kutu krema
4 Tavuk but (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı ince ince doğranmış mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı

1- Makarnayı 5-6 dk kadar haşlayıp süzün – bu şekilde makarna biraz diri olacaktır  İtalyanların deyimiyle “Al Dante”
2- Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağında tavukları 15 dakika kadar pişirin. Ardından  mantarları sotelemeye başlayın. Mantarlar sularını bırakınca köriyi ilave edin
3- Köriyi koyduktan hemen sonra kremayı ekleyin ve 1-2 dk kremayı pişirin
4- Haşladığınız makarnaları bir tencereye koyup mantarlı harcı içine katın
5- Ocağın altını kısık ateşe getirip, harç ve makarnalar iyice karışana kadar 1-2 dk pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın
6- Makarnayı servis tabağına alın ve istediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırıp erimesini sağlayın ve servisinizi yapın

Afiyet olsun...

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

makarnayı seven biri olarak hemen deniycem

nıluferdonmez - 30-12-2011 07:54
tadı hakkında değil ama bu resimin güzelliği hakkında ciddi şüpelerim var

güliz - 17-12-2011 01:59
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları