ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kolay Kruvasan tarifi

 

 

Fransız kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kruvasan tarifini haberimizde bulabilirsiniz. Yapımı biraz zahmetli olsa da ağızda bıraktığı tadı ve doyurucu olması sizi cezbedebilir. Hamur yoğurmaya alışkınsanız bu Kruvasan tarifi tam size göre... İşte Fransız mutfağının bize kazandırdığı Sade kruvasan tarifi...

Kruvasan tarifi malzemeler:

4,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (21 gramın yarısı)
50 gr margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı

Kruvasan tarifi hazırlanışı

Öncelikle sütü ısıtın.
Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın.
Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına koyun.
Ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ilave edin, 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin. Ön mayalanma bitince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek

kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Kabın üzerini streç film ile kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin.
Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz başarılı demektir.

Kruvasan'ın hazırlanışı

Mayalama işleminden sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Dikdörtken şeklinde açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün, sağ ve sol taraflara 50 gr margarini elinizle sürün, bu parçaları ortada birleştirin.
Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, katlama ve dolapta dinlendirme).
İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı en az 10 cm olan üçgenler halinde

hamuru kesin.
Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın.
Hamurları yağlı kağıt ya da yapışmaz tepsi kağıdı serilmiş fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin.
10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Kaynak : IVillage Türkiye

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları