ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Keşkek



2 su bardağı aşurelik buğday
1 adet kuru soğan
1 adet tavuk göğsü
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı

Buğday akşamdan ayıklanır, yıkanır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla doldurulur. Ertesi günü su dökülür. Üzerine 10 su bardağı su konur ve kısık ateşe yerleştirilir. Buğdaylar açılana kadar tencereye yapışmaması için ara sıra kontrol edilir. Diğer tencerede yarım daire şeklinde doğranmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine iri doğranmış tavuk eti atılır. 5 dakika çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar kaynatılır. Açılmaya başlayan buğdayların üzerine hazırlanan tavuklu karışım eklenir. Bu andan itibaren bir çırpıcı yardımıyla sık aralıklarla karıştırılır. Bu işlem kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat sürer. Servis yapılacağı sırada üzerine yakılmış yağlı biber gezdirilir.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

keşkek hiç yemedim ama keşkeke benzer bir yemek yedim o da antakyaya ait aşür

nıluferdonmez - 30-12-2011 07:52
keşkeğin yapılışını kısaca yazayım buğday ve göz kararı su akşamdan bir taşım kaynatılır.altı kapatılıp sabaha kadar durur.sabah buğday şişmiş olur.büyük bir tencerenin dibine tavuk konur ,az bir tereyağı ve çok azda zeytin yağı konur .üzerine şişirilmiş buğdaylar konur göz kararı su eklenip tencerenin altı yakılır.tabiki bu arada tuzunu untmamak lazım .kaynamaya başlayınca altı hafif kısılır ve kendi haline pişirilmeye bırakılır yarım saat sonra içine koyulan tavuk alınır ince ince parçalanıp tekrar keşkeğin içine katılır ve biraz kaynadıktan sonra keskek güzelce kepçenin arkasıyla gödellenir.çok kaı olursa azcık sıcak su eklenir.sonra üzerine sade tere yağ yada sizin dediğiniz gibi biber yada salça yakılır.böyle yapılır.soğan keşkeğin içinde kokuyor ve yenmiyor.

cenan - 29-12-2011 11:25
keşkek soğanla pişirilmez.keşkek BAFRA ilçesine bağlı bir yemek,düğünlerde yapılır.

cenan - 29-12-2011 11:16
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları