ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Katmer Tatlısı


Yöresel lezzetlerimizden Katmer, tatlı akşam sohbetlerinde sizinle olacak...

Malzemeleri

12 baklava yufkası
60 gr tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak
Hazırlanışı

Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

biz tatarlar bu tür basit tatlı veya tuzlulara gıllan böreği deriz güzel olur

güliz - 05-09-2011 05:30
hımm olsada yesek

cenan - 14-08-2011 01:39
çok iştah açıcı .

nıluferdonmez - 11-08-2011 03:53
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları