ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kabak Çiçeği Dolması


 

 

5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika

Malzemeler

Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su)

İç hazırlığı:
Soğan ( 4 adet orta boy),
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı),
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı),
Karabiber (2 çay kaşığı),
Yenibahar (1 tatlı kaşığı),
Kuru nane (2 çorba kaşığı),
Şeker (1 çorba kaşığı),
Tuz ( 1 çorba kaşığı),
Su (1 su bardağı sıcak su),
Tercihe göre toz ya da ağaç tarçın
(1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın)

Püf Noktası

Kabak çiçeği dolmasının yanında havuç ve yeşillik servis edebilirsiniz.
Tencerenin üzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın.
Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz. Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin.
Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir.

Adım Adım Pişirme

1- İç Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 bardak yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.

2- Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın.

3- Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın. Sonra soğuk su ile yıkayarak iyice süzün.

4- Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1. 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece sarmanızın içi hazır olacak.

5- Hazırladığınız dolma içini çiğ kabak çiçeklerinin içine gerekli miktarlarda doldurun. Tencere içine düzgün bir şekilde dizin.

6- Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.

7- Kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Kabakların üzerini bir tabak ile kapatın. Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına özen göstererek tabaklara alın. Dilerseniz yanlarında küçük salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

hiç yemedim ama tadına bakmak isterim

nıluferdonmez - 22-11-2011 10:30
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları