ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

İstavrit Dolması


Taze balıkların bol mikarda bulunacağı bu mevsimde harika bir istavrit yemeği...

Malzemeler

- 4 büyük istavrit
- 20-25 ıspanak yaprağı
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 dilim ekmek
- 1 adet limon
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal dereotu
- Tuz,karabiber

Hazırlanışı

Balığı temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tuzlayın. Ispanağı yıkayın ve iri iri doğrayın. Bol suda iki kez yıkayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyım ekmek içini ufalayın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Margarini tencerede eritip soğanı ekleyerek kavurun.

Ispanağı geniş bir kaseye alıp soğan, ufalanmış ekmek içi, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpıp ıspanaklı malzemeye ilave edin ve iyice karıştırın.

Balıkların içini ıspanaklı karışımla doldurup her iki yüzüne zeytinyağı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

büyük bir balıktan yapsak içini doldurması daha rahat ve bol içli olmaz mı?

güliz - 05-09-2011 05:19
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları