ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Frambuazlı, Çilekli Tarifler

Bu iki renk arasında kalmış tüm tonlarda, kırmızı renk çok iddialıdır ve görüp göreceğiniz diğer bütün tatlara yeter.

 

Kırmızı Meyveli Kremalı Badem (6 kişilik)

10 dk. da hazırlanıyor, 5 dakikada pişiyor ve 4 saatte soğumaya bırakın.

250 gr. kırmızı meyve karışımı
100 gr. şeker
15 cl. kızılcık suyu
2 yaprak jelatin(4 gr.)
1 çorba kaşığı kabuksuz badem püresi
25 cl. süt
15 gr. krema


Kızılcık suyunu 30 gr. şekerle 5 dk. boyunca yüksek ateşte kaynatın ve çukur bir kap içindeki meyvelerin üzerine dökün. Jelatin yapraklarını bir kase içindeki soğuk suda eritin. Sütü, kalan şekerle ve badem püresiyşe birlikte ısıtın. Ateşten aldıktan sonra süzülmüş jelatinleri ilave edin. Kaseyi zaman zaman sallayarak karışımı soğumaya bırakın. Kremayı çırpın ve dikkatlice bademli sütle karıştırın. Hazırladığınız karşımı bardaklara paylaştırarak 1 saat buzdolabında bekletin. Meyveli şurubu ekleyip tekrar buzdolabında 3 saat dinlendirin.
 


Frenk Üzümü Suyu, Frambuaz, Zencefil (6 kişilik)

500 gr. Frenk üzümü
250 gr. frambuaz
100 gr. şeker
10 adet nane yaprağı
1 adet zencefil (30 gr.)
50 cl. mineralli su
buz



Frenküzümlerini 10 cl. içme suyu, şeker ve soyulup tendelenmiş zencefille 5 dk. boyunca kaynatın. Ateşten alıp franbuazları ve nane yapraklarını ilave edin. Soğumaya bıraktıktan sonra hep birlikte karıştırın, bir tülbentten geçirin ve mineralli su ekleyin. Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletin ve buzla servis edin.
 


Izgara Sebze ve Çilek (6 kişilik)

6 adet çilek
1 patlıcan
2 adet kabak
1 adet kırmızı soğan
2 adet biber (kırmızı,sarı, yeşil karışık olabilir.)
1 top bufalo mozzerallası
taze çekilmiş karabiber
kekik
mercanköşk
pul biber

Fırını 200 dereceye ısıtın. Çilek ve sebzeleri yıkayıp soyun, ince dilimler halinde kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz, şeker, karabiber, pul biber, kekik, mercanköşk serpi, bir miktar zeytinyağı gezdirin. Çilek ve kabakları 15-20 dk. , diğer sebzeleri 30 dk. pişirin. Soğumaya bırakın. Sebze ve çilekleri tabağa alın. 1 dilim mozzarella ve pişme suyundan bir miktar ekleyin ve buzdolabında bekletin.
 


Frambuazlı ve Yaban Mersinli Tart (6 kişilik)

250 gr. frambuaz
250 gr. yaban mersini
pudra şekeri

Hamurun hazırlanışı:
300 gr. un
150 gr. tereyağı
70 gr. şeker
1 çimdik tuz
1 yumurta

Krema için:
50 gr. tereyağı
50 gr. şeker
50 gr. toz fındık
1 yumurta



Genişçe bir kaba unu, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu koyun. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek mikserle çırpın. Sonra yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. 1 saat buzdolabında bekletin. Kremanın hazırlanması: Tereyağını, şekeri, toz fındığı ve yumurtayı çırpın. Fırını 210 derece ye kadar ısıtın. Hamuru fırın kağıdı üzerine yayın. Çatalla çeşitli yerlerinden delin ve kenarlarını katlayın. Fındık ve kremayı hamurun üzerine yayın. Meyveleri yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpin. 210 dereceye düşürün, 25 dakika daha pişirin ve ılıkken servis yapın.
 


Yaban Çileği Reçelli ve Frambuazlı Sable (6 kase)

1 tart hamuru
200 gr. frambuaz
100 gr. yaban çileği
150 gr. şeker
1 limonun suyu
1 adet çubuk vanilya



Meyveleri, şekeri, ortadan ikiye ayrılmış ve ayıklanmış vanilyayı, limon suyunu, 10 çorba kaşığı suyu bir tencereye koyun ve 20 dk. reçek kıvamına gelene kadar kaynatın, sonra kaseye aktarın. Tart hamurunu hazırlayın, unlanmuş tezgaha yayın ve bir bardak yardımıyla tartlara şekil verin. Tartların ortasına küçük delikler yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden 18 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin. Soğumaya bırakın, sonra tartın üzerine reçel sürün ve ortası delikli tartın üzerine kapatın.
 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

once fotograflar ilgimi cekti harika cekilmis renkler isik canlilik vs super tabiki tarifte

altintop - 30-08-2010 03:12
cok guzel tarifler sunumda harika renkler canlilik hersey harika yansitilmis

yetenek - 30-08-2010 03:35
çok farklı tariflerr

emineburak - 27-08-2010 02:24
cilek ve frambuaz ayrılmaz ikili

saniyekaradag - 11-08-2010 12:28
güzel tarifler ama yapabilene

cenan - 19-07-2010 11:29
değişik tarifler

naime - 14-07-2010 12:09
değişik tarifler malzemeleri bulmak zor

mehtap - 14-07-2010 12:05
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları