ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Frambuaz Soslu Muhallebi


 

 

Malzeme

2 su bardağı süt

1.5 su bardağı su

Yarım çay bardağı un

Yarım çay bardağı

Buğday nişastası

 

Sos İçin

1 su bardağı frambuaz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Süslemek İçin

Nane yaprağı

 

Yapılışı

Tüm malzemeyi bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Muhallebiyi su ile ıslatılmış kaplara paylaştırın.

Oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına alın.

Servis yaparken kapları ters çevirip muhallebiyi servis tabağına alın.

Frambuaz, şeker ve vanilyayı sos haline gelinceye kadar pişirin. Tabağa sosu yayıp üzerine su muhallebisini yerleştirin.

Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları