ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye

Hem kendiniz hem misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz ve buzdolabında uzun süre saklayabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi...

Malzemeler

250 gr. tereyağı
Fındık
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı toz şekeri
Üzeri için ayrıca tarçın ve toz şekeri

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri de uygun bir kaba alıp yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. (Unu ilave ederken azar azar alın, hamurun yumuşaklığı önemli...)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fındıkla birlikte yuvarlayarak tepsiye dizin.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.

Son olarak dilediğiniz oranda tarçın ve pudra şekerini karıştırın ve servis tabağına aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine eleyerek serpin.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları