ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Fındık Krokanlı Çikolata Mus


Fındık krokanlı çikolata mus nasıl hazırlanır?

Malzemeler

80 gr bitter çikolata
100 ml krema
2 yumurta
150 gr krem şanti
5 yemek kaşığı karamel şurubu
3/4 su bardağı tozşeker
150 gr fındık

Hazırlanışı

Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin.
Ocaktan alıp 2 yumurta sarısını karıştırarak çikolataya yedirin.
Yumurta aklarını mikserle çırpıp kar haline getirin.
Karışıma ekleyin ve fazla karıştırmadan kaşıkla alt üst edip bırakın.
Karışımı minik bardakların yarısına kadar doldurun.
Kremşantiye karamel şurubunu ilave edip karıştırın ve ikinci kat olarak bardaklara doldurun.
Tozşekeri yanmaz tavada hiç karıştırmadan açık renk bir karamel haline gelinceye kadar eritin.
Sıcakken yağlı kağıda yaydığınız fıdıkların üzerine boşaltın ve soğumasını bekleyin.
Karamelli fındıklar soğuyunca bir kısmını elinizle kırarak parçalayın.
Bardaklara paylaştırın.
Artan fındıklarıda kırarak süslemek için kullanabilirsiniz.

Afiyet olsuuun

Tarif: Banu Tuğcu

www.pandouf.com

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları