ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Fasulye Güveç

Güveçte tavuklu fasulye tarifi..

Malzemeler (6 kişilik)

6 adet tavuk baget.1 kg taze fasulye.2 adet soğan.4-5 diş sarımsak.4 adet domates.1 tatlı kaşığı domates salçası.1 tatlı kaşığı biber salçası.Tuz, karabiber.

Hazırlanışı

Sarımsakları temizleyip bütün halde bırakın. Soğanları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip istediğiniz uzunlukta kesin.Tavuk bagetleri ızgarada hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Gğvecin içini fırça yardımıyla yağlayın ve fasulyeyi  bagetle birlikte güvece yerleştirin. Sarımsaklar, soğan ve domatesleri ilave edin. Salçaları bir bardak suda karıştırıp üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberini ilave ederek üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fıtında 2 saat kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel görünüyor..

gülüm42 - 30-03-2011 07:32
güveçte pişen yemek çok lezzetli oluyor

nevince - 23-01-2011 01:26
güveç denince akla gelen ettir fasülye hiç denemedim yemedim de denemek lazım...

GÜLHAN - 05-01-2011 09:20
benim hayranlığım
toprak pişirme kaplarına
içine kuru ekmek koy insana sevdiriyor yediriyor

aybar - 29-12-2010 03:06
çok güzel görüntüsü var iştah açıyro

gülüm42 - 23-12-2010 09:32
mükemmel bir yemek,kuşbaşı etlisini yaptım.

cenan - 19-12-2010 11:42
denemek lazım mutlaka lezzetlidir

nevince - 17-12-2010 01:03
güveçte pişen yemek lezzetli olur

naime - 14-12-2010 11:45
denemeye değer

mehtap - 14-12-2010 11:40
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları