ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Fajita


Bir Meksika lezzeti olan Fajita zengin ramazan sofralarınızı süslemek için bekliyor.
Malzemeler

200 g bonfile
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak (püre)
2 adet dolmalık kırmızı biber (dilimlenmiş)
1 kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı ekşi krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Çeşitli baharatlar
 

Hazırlanış:

Bonfileyin ince ince dilimleyip, zeytinyağında püre sarımsak, tuz taze çekilmiş karabiber ile birlikte bir kaç saat bekletin.
Bu arada ekşi, kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız, biber, soğan ve baharatları ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın.

Servisi sırasında kızarmış ekmek, çeşitli soslar va patates cipsi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

rosto tarzı bir yemek olmuş

güliz - 24-08-2011 09:50
meksika mutfağından bir yemek .ama bizim damak tadımıza uygun gibi .

nıluferdonmez - 10-08-2011 03:09
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları