ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ev Tarhanası Yapalım


Malzemeler

2 kilo yoğurt,2 kilo kırmızı biber
3 soğan,1 kase haşlanmış nohut
Alabildiği kadar un
tuz,pulbiber,karabiber,toz kırmızı biber
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 çorba kasesi domates püresi



Yapılışı
Kırmızı biber ve nohutu robottan geçirin. Soğanları çok ince doğrayıp, yağ eklemeden teflon tavada pişirin. Maydanoz ve naneyi doğrayın.

Tüm malzemeleri büyük bir hamur yoğurma kabının içerisine alın. Üzerine yeterince un ekleyip yoğurun. Yaklaşık 6-8 kilo arası un gidiyor.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 7-8 gün bekletin. Her gün elinizi unlayıp hamuru yoğurun.

Tarhanayı döküceğiniz gün sabah erken başlayın.

Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp temiz bezlerin üzerine koyun.

Hafif kurumaya başlayınca hamurları ikiye bölün.

Daha sonra bez üzerinde elinizle ufalayarak küçültmeye çalışın.

Tel süzgeçten geçirip fazla üst üste gelmeyecek şekilde bezlere serin. Kuruduktan sonra kavanozlara kaldırın.
 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ben bebek için yoğurdum sizin anlattığınız tarhanayı ama soğan katmadım 5 aylıkbir bebek yiyecek,şu anda tam 7gün oldu yarın 8.gün ekşi olurmu cevap verirmisiniz bir kaç gün daha bekleteyimmi

cenan - 19-07-2013 01:44
çok emekli ama bir o kadar da güzel ve besleyici





nıluferdonmez - 08-03-2013 10:49
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları